Старозагорският куклен театър получи ИКАР за „Тайната на Ленхен“ и Специална награда на Министерството на културата

Разписание - градски транспорт >>>>
*
IKARВЕРСИЯ ЗА СМАРТФОНИ >>> Старозагорският куклен театър получи Националната награда ИКАР за най-добър куклен спектакъл за „Тайната на Ленхен“ и Специална награда на Министерството на културата за постигнати високи резултати в театралния мениджмънт и творческата дейност. Това е втори ИКАР за режисьорката Елица Петкова за спектакъл, който поставя на сцената на Старозагорския куклен театър. Екипът на пиесата включва още: превод Лилия Райчева, сценография: Ива Гикова и Ивайло Николов, музика: Пламен Петков и анимация Теодор Киряков. Участват: Антония Кундакова, Елица Матева, Ивана Бобойчева, Илияз Иляз, Любен Чанев и Златина Караенева. Фотограф е Александър Богдан Томпсън.

За пореден път Старозагорският куклен театър е отличен високо и със Специалната награда на Министерството на културата за постигнати високи резултати в театралния мениджмънт и творческата дейност.

В Световния ден на театъра – 27 март, Съюзът на артистите в България връчи на тържествена церемония Националните награди за сценични изкуства ИКАР. По традиция церемонията се състоя в Народния театър „Иван Вазов“. Най-престижните награди за сценични изкуства бяха раздадени за 50-ти юбилеен път и отличиха артисти в 23 категории. Присъдени бяха и три специални отличия за преподавателска дейност, за чест и достйнство и за изключителен принос.

Наградата на АКТ – УНИМА за значим принос в развитието на българското куклено изкуство тази година бе връчена от председателя на Асоциацията на куклените театри и директор на ДКТ Стара Загора Дарин Петков. Получи я проф. Васил Рокоманов, който взе и почетния приз на Международния театрален фестивал „Пиеро“ 2023 г.

Поздравления и аплодисменти за изключителния успех на Старозагорският куклен театър в това 50-тото, юбилейно издание на най-престижните театрални награди!jtdv
gerb

share button


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн