Кметът Живко Тодоров: Стара Загора се гордее с европейската титла на Габриел Маринов в щангите

Разписание - градски транспорт >>>>
*
660ВЕРСИЯ ЗА СМАРТФОНИ >>> “Искам да поздравя Габриел Маринов от името на целия град и на Общината за това, което постигна. Аз лично го гледах и беше голяма гордост за мен, че познавам това момче, което с двете си ръце, с труда си, с упоритостта, амбицията и много тренировки успя да постигне голям успех. Особено във време като днешното, когато много млади хора си губят времето с клипове в социалните мрежи. Поздравявам го за това, че се е опазил от тези изкушения, че тренира упорито и че представя достойно Стара Загора и своя клуб “Аполон”. Тези думи кметът на Стара Загора Живко Тодоров отправи днес към шампиона в категория до 61 кг по вдигане на тежести от Европейското първенство в София Габриел Маринов и връчи с благодарност за успеха почетен плакет на Общината на него и на личния му треньор Стоян Стоянов. “Двамата са гордост за Стара Загора. Пожелавам им още много успехи и участие на Олимпиадата” – допълни кметът.

Тъй като федерацията по щанги често по няколко месеца не плаща заплати на състезателите, кметът ще предложи Общинският съвет да гласува индивидуална премия на Габриел Маринов в размер на 5000 лв. като жест от старозагорци за европейската му титла. “С това постижение давате сериозна заявка да станете и Спортист на 2024 г. на Стара Загора”, увери той младия шампион. В допълнение на това двамата изявени старозагорски щангисти – Габриел Маринов и брат му Валентин Генчев, също европейски шампион през миналите години, които нямат собствен дом и пътуват всеки ден от селата, ще бъдат настанени в общински жилища, съобщи зам.-кметът Павлина Делчева. “Още днес ще задвижим процедурата, избрани са две жилища от резервния фонд, които са в добро състояние, а ако е необходим някакъв ремонт ще бъде поет от наша страна”, уточни Живко Тодоров.

„От 5 години насам в Стара Загора сме първенци по вдигането на тежести, благодарение на Габриел Маринов и неговия брат Валентин Генчев – два пъти Спортист на годината на Стара Загора, европейски шампион в категория до 67 кг“, обяви треньорът Стоян Стоянов. „Нужен е много труд, а мотивацията е тежка, тъй като през годините спортистите ни са оставяни доста дълго време без заплати, включително последните два месеца също не са получили заплащане. Затова благодаря изключително много на кмета Живко Тодоров, който ни помага точно сега, в един от най-трудните ни моменти“, каза Стоянов. Евгени Танев, треньор и член на ръководството на клуба, също изказа благодарности за показаното отношение към младите надежди.

Габриел Маринов е едва 20-годишен. Тренира упорито, като на ден вдига по 20 тона щанги, че и отгоре. Най-трудно преди Европейското в София му е било да свали за няколко дни 6 килограма от теглото си по време на тренировките, преди да се качи на кантара. Казва, че ако не се пребори за олимпийска квота в Париж тази година, със сигурност ще го стори за следващата Олимпиада 2028 в Лос Анджелис, когато ще е на по-зрялата възраст от 24 години.

 

социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн