Посланикът на Обединените арабски емирства Н.Пр. Алнуайми е Доктор Хонорис Кауза на Тракийски университет – Стара Загора

Разписание - градски транспорт >>>>
*
2 (1)10ВЕРСИЯ ЗА СМАРТФОНИ >>> Н.Пр. Султан Рашид Алкайтуб Алнуайми – посланик с изтичаща мисия на Обединените арабски емирства в България, беше удостоен с почетното звание Доктор Хонорис Кауза на Тракийски университет – Стара Загора. Това стана на тържествено заседание на Академичния съвет днес, 8 февруари.

Решението беше взето единодушно на редовно заседание на Академичния съвет на 31 януари, по предложение на ректора проф. Добри Ярков. Н.Пр. Султан Рашид Алкайтуб Алнуайми е удостоен с титлата за изключителни заслуги в отношенията между Обединените арабски емирства и Република България с подписването на стратегически споразумения между двете държави в областта на науката, образованието и културата и безкористната дипломатическа подкрепа към Тракийския университет.

На официална церемония ректорът проф. Ярков връчи символите на „Доктор Хонорис Кауза“ и благодари на членовете на Академичния съвет за единодушната подкрепа на предложението: „Тракийският университет вече ще има посланик в Обединените арабски емирства в лицето на Н.Пр. Султан Рашид Алкайтуб Алнуайми. Вярвам, че нашият университет ще бъде един от моторите, които ще поведе страната напред, така че аз съм изключително благодарен, че ме подкрепихте в това предложение и се радвам, че Негово Превъзходителство вече е част от нас и съм убеден, че това е една инвестиция в бъдещето и на двете страни“ – каза ректорът.

В академичното си слово към всички представители на университета Н.Пр. Султан Рашид Алкайтуб Алнуайми благодари за оказаната чест: „Днес съм щастлив, че Обединените арабски емирства и България са на един и същ път за установяване на силни стратегически партньорства между Тракийския университет и нашата страна. Нашето сътрудничество ще бъде издигнато до по-високи нива за в бъдеще и ще се радвам да засиля тези отношения в качеството си на Доктор Хонорис Кауза на Тракийския университет“ – каза той.

Специални гости на Н.Пр. Султан Рашид Алкайтуб Алнуайми на церемонията бяха д-р Хамад Алуади – временно управляващ посолството на ОАЕ в България, д-р Мохамед Бакари – съветник на посланика по политическите въпроси, проф. Томо Борисов – зам.-ректор на ВУСИ – Пловдив и д-р Субхи Ал Гизири – директор на емирейтската фирма „Консепт инженеринг“.

86
#

сподели бутон


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн