Трикратен световен шампион е студент в Тракийския университет

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
MStvuuWВЕРСИЯ ЗА СМАРТФОНИ >>> Това е “Madman” Веселин Иванов, трикратен световен шампион по Бойно самбо, Сан Да и ММА, както и два пъти шампион на Европа по Бойно самбо и Сан Да. Той е второкурсник в Педагогическия факултет, специалност “Педагогика на обучението по физическо възпитание и спорт”.

Веселин Иванов се завръща в родния си град след няколко години пребиваване в чужбина, състезаване за Обединеното кралство, за да завърши образованието си и да предаде своите спортните умения, жажда за победа и любов към Родината на малките деца, които тренира в школа по джудо и собствен клуб по самбо.

Много са отличията, титлите, купите и наградите на Веселин, който е и “Спортист на Стара Загора” за 2015 година. Бил е само на 5 годиники, когато влиза в залата, запален по спорта от баща си, и днес вижда в своята 10-годишна дъщеря Мария същата воля и устрем към победата. Тренира всеки ден, плува, тича, обикаля възвишенията и горите над Стара Загора, къпе се в ледените води на старопланинските реки, прилага специални техники на дишане, слуша тялото си.

В края на миналата година “Madman” Веселин Иванов участва в първото за Европа и България състезание по бокс с голи ръце BKFC (Bare Knuckle Fighting Championship) и победи. Сега му предстои отново в София на 22-ри март да бъде сред бойните атлети, като ще срещне в зрелищен двубой Зухал Азимов от Азербайджан. В подготовката са включени още треньорите Ники Колев и Красимир Джамбазов. Красимир е колега на Веселин, също е студент в първи курс на специалността “Педагогика на обучението по физическо възпитание и спорт”.

Световният и европейски шампион, студентът на Тракийския университет, е едно от емблематичните имена на ММА, динамичен и атрактивен. След зрелищно състезание, боксовата гала в София, Веселин Иванов ще започне подготовката на отбор по бокс към Университета в новата спортна зала. При достатъчно желаещи с удоволствие ще ги тренира по джудо или самбо.

Стоянка Пастърмова-Цачева

IMG_6821422253696_10221528524636459_8365601593420468206_n
#

бутон за споделяне


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн