Живко Тодоров: Гордеем се с постигнатото и имаме план за утрешния ден

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Версия за смартфони >>>

Todorov-24-10-2023Borisov-Tanev-Todorov-StoyanovaЛидерът на ГЕРБ Бойко Борисов посети Стара Загора вечерта на 24 октомври. Той се срещна с кандидатите на партията от цялата област, членове и симпатизанти в препълнената зала на Културен център „Стара Загора“.

Кметът на Стара Загора Живко Тодоров, който е кандидат за четвърти мандат, посочи многобройните проекти, изпълнени в общината през последните 12 години, които са станали възможни с подкрепата на Бойко Борисов и неговите три правителства.

„Със средства от държавата създадохме новата Професионална гимназия по компютърни науки и математически анализи „Проф. Минко Балкански”, в която се изучават съвременни специалности, свързани с информационните технологии. Основен ремонт беше направен на Природо-математическата гимназия „Гео Милев“. Реновирани и модернизирани са десетки училища и детски градини. Имаме и две нови детски градини „Камбанка“ и „Липа“. Превърнахме Стара Загора в един от най-зелените градове. Обнови се парк „Митрополит Методий Кусев“, всички се радват на парк „Артилерийски“, който е на площ 140 дка“ – посочи Живко Тодоров.

Той акцентира и на изградените и подобрени спортни бази. „Общинската спортна зала „Иван Вазов“ е предпочитано място за национални и международни състезания. На стадион „Берое“ се направи най-бързата лекоатлетическа писта в България, на която се провеждат престижни турнири“ – добави кметът.

Значителни подобрения са направени и в областта на инфраструктурата, като сред примерите е изграждането на автомагистрала „Тракия“ до Бургас.

„Създадохме Индустриална зона „Загоре“, която привлече сериозни инвеститори. Ще продължим в тази посока, като изградим Индустриална зона „Еленино“ с необходимата инфраструктура, както и индустриална зона на терена на бившето летище“ – каза още Живко Тодоров.

kandidati-kmetove-savetnitsizala-24-10-2023.jpgТой акцентира и на модерния и екологичен градски транспорт, с който разполага Стара Загора, на проектите, които водят до облекчаване на автомобилния трафик, изграждането на пазара за индустриални стоки „Васил Шаханов“, преобразения Летен театър, Зоопарка и мн. други.

„Припомням това, защото на 29 октомври сме изправени пред избора за кого да гласуваме. Смятам, че Стара Загора върви в правилната посока и затова имам смелостта да поискам вашето доверие отново. Имаме енергията и можем заедно да поправим грешките, които сме допуснали, да спечелим изборите, за да направим градовете и населените ни места още по-красиви. Защото сме по-добри!” – заяви Живко Тодоров. Той представи и плана за ускорено развитие на Стара Загора, който е с реално изпълними и конкретно разписани задачи във всяка област.

„На 29 октомври сте изправени пред важен избор. Направете така, че общините да продължат да бъдат здравия гръбнак на развитието!“ – призова Бойко Борисов.

Областният координатор на ГЕРБ Радостин Танев представи кандидатите за кметове на общини и водачите на листи с кандидатите за общински съветници в общините от Старозагорска област. Той пожела успех на местния вот и апелира към избирателна активност.

В срещата взеха участие народният представител от ГЕРБ Делян Добрев и археологът проф. Николай Овчаров, който акцентира на богатото културно-историческо наследство, с което разполагат Казанлък и Стара Загора. В десетки обекти са вложени значими инвестиции и усилия за експонирането им, а това е изключително важна предпоставка за привличане на много туристи.

На местните избори се гласува с № 7 в бюлетината за избора на Живко Тодоров за кмет на Стара Загора и за общински съветници от ГЕРБ.

 

Платена публикация. Купуването и продаването на гласове е престъпление.
#

споделяне на връзка


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн