Втори Национален конгрес на рядкото заболяване „Периневрални кисти на Тарлов” събра експерти в Стара Загора

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Версия за смартфони >>>

IMG_4607 copyIMG_4615 copyСтара Загора е домакин на двудневния II-ри Национален Конгрес на рядкото заболяване “Периневрални кисти на Тарлов”. На 27 и 28 октомври в хотел „Верея“ експерти в областта, както и пациенти, споделят опит и обменят информация по темата. Организатор на форума е “Сдружение на тарловите пациенти в България – Лечение без граници”, с председател Моника Маринова. Събитието се реализира с подкрепата на Община Стара Загора.

“Благодаря на всички, които сте тук до нас. Благодаря на институциите, на лекарите, студентите, пациентите и придружителите, които са част от каузата ни“, каза признателни думи в началото на събитието Моника Маринова. Тя връчи плакет в знак на благодарност за подкрепата към тарловите пациенти на Живко Тодоров, който бе получен от Надежда Чакърова, също част от съпричастните към каузата на сдружението.

Целта на Конгреса е популяризиране на заболяването “Периневрални кисти на Тарлов” и подпомагане живота на хората, страдащи от него. Сред лекторите са проф. Франк Фейгенбаум – американски неврохирург, специалист в лечението на това състояние, както и Станислава Сунгова от Американския институт по минимално инвазивна хирургия. За този вид кисти и предизвикателствата, които стоят пред образната диагностика, ще говори д-р Десислава Стойчева от УМБАЛ „Проф. д-р Ст. Киркович“. За рехабилитацията на пациенти лекция ще изнесе проф. д-р Руска Паскалева от Тракийския университет. Част от обсъжданите теми ще бъдат и други редки диагнози.

IMG_4627 copy
#

бутон за сайт


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн