Възраждане със сигнал до прокурарурата заради изтеклия запис на БОЕЦ

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Версия за смартфони >>>

Даниел Проданов

Даниел Проданов

Тази сутрин старозагорският депутат от Възраждане и областен координатор на партията Даниел Проданов подаде сигнал до Районна прокуратура Стара Загора заради изтеклия аудиозапис на БОЕЦ. В него ясно се чува разговор за закупуване и разпределяне на гласове за предстоящите избори за общински съветници и за кметове на 29 октомври в община Стара Загора.

Като народен представител на гражданите, гласували ми доверие и избрали ме като техен представител в 49-то Народно събрание от 27 МИР – Старозагорски, ежедневно получавам сигнали и следя новинарския поток, публикациите в различни социални мрежи и др., коментира Проданов.

„На всеки един от вас тука, които сме шест човека, които се борим кой ще влиза, кой няма да влиза, само Бог ще покаже, от мен имате 150 гласа купени и ако подкрепим Живко ние имаме две хиляди гласа, които ще бъдат наляти в партията, както аз преценя. Казвам аз, защото той иска да работи с нас“, се чува в аудиозаписа.

По-нататък в разговора лицето заявява: „700 гласа са си 700 гласа. И общо взето пак стигам до най-елементарната сметка всички да се издъним и да имаме по 51 гласа. Имаме 2500 човека, 700 купени, 700 от [...], това е сметката.

Записът бе публикуван снощи, 25 октомври, на официалната страница на гражданско сдружение в обществена полза „БОЕЦ – България Обединена с Една Цел“.

Ако автентичността на записа се потвърди, от Възраждане настояват за незабавно прилагане на закона в цялата му строгост.

Сигналът е изпратен и до Областната дирекция на МВР в Стара Загора, и до Министерството на вътрешните работи.

 

Платена публикация. Купуването и продаването на гласове е престъпление!
#

бутони към социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн