Проф.Николай Овчаров за проекта „Светът на траките“: Възхитен съм!

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Версия за смартфони >>>

1810„Възхитен съм от това, което става край Казанлък и Шипка! “Светът на траките“ е венецът на проектите, които бяха направени тук.“, коментира тези дни големият приятел на Казанлък и Долината на тракийските царе проф. Николай Овчаров при посещение на туристическия комплекс „Светът на траките“, който е на финален етап. „Давам ги с Перперикон навсякъде като пример, защото единият проект надгражда другия. Показваме на тези две места, че европейските пари не са за крадене, а са за вършене.“, подчерта ученият, известен като българският Индиана Джоунс. „Без тези проекти щяхме да загубим гробниците – и Перперикон, и Долината на царете… Ние сме деструктивна наука, ние разваляме, когато копаем надолу, но когато се направи реставрацията, посетителските центрове – нещата са съвсем различни!“, отбеляза проф.Овчаров. „Поздравявам Община Казанлък за свършеното и искам да продължим по същия начин, имаме още много работа!“, пожела изтъкнатият български археолог.

Строителните дейности по туристическия атракцион, който е замислен като портал към културно-историческите забележителности в Долината на тракийските царе, вече приключиха.

Предстои „Светът на траките“ да отвори врати за посетители.

122026
#

социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн