С награди и много настроение бе открит турнирът по мини волейбол „Малки великани 2023“

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Версия за смартфони >>>

IMG_3943IMG_3911В Спортна зала „Иван Вазов“ официално бе открито третото издание на турнира, организиран от ЕАД „Булстрад Виена Иншурънс груп“ с подкрепата на Община Стара Загора по мини волейбол „Малки великани 2023“. Петнадесет са отборите, участващи в надпреварата от Стара Загора, Чирпан и Гурково. Гости на събитието бяха зам.-кметът на Община Стара Загора Красимира Чахова, началникът на отдел „Спортни дейности“ Петко Крумов, директорът на „Булстрад“ в Стара Загора Николай Дончев, директор „Маркетинг и връзки с обществеността“ към „Булстрад“ в Стара Загора Цанко Кръстев и Люсиен Велчев, агенция Реал-Спорт.

„Изключително ми е приятно да ви приветствам в зала „Иван Вазов“ за днешния турнир. Благодаря, че сте тук, благодаря на вашите учители, че запазват любовта към спорта и я предават и на вас. Благодаря и на компания „Булстрад“, че трета година Стара Загора е един от градовете, част от инициативата „Малки великани“, както и за отношението им към спорта за деца. Надявам се днес да се забавлявате, успех на всички“, обърна се към учениците малко преди старта на турнира Красимира Чахова.

Отборите получиха грамоти и подаръци за участие, а старта бе даден от директора на „Булстрад“ в Стара Загора Николай Дончев. Благодарствен плакет за подкрепата получи и Община Стара Загора.

В надпреварата ще се включат смесени отбори от момичета и момчета от 5-ти и 6-ти клас, под ръководството на своите учители. Всеки училищен отбор трябва да се състои до 10 състезатели, но не по-малко от 6 в отбор. Срещите се играят в две състезателни сесии по система „всеки срещу всеки“.

Зоналните турнири се провеждат в седем града из цялата страна – Стара Загора, Пловдив, Бургас, Варна, Велико Търново, София и големият финал в град Разлог.

„Малки великани“ е инициатива, която цели да подкрепи активния начин на живот и да създаде любов и отношение у подрастващите към спортните игри и занимания.
#

споделяне на връзка


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн