Зам.-кметът Надежда Чакърова поздрави старозагорката Деница Димитрова, победител в Националния младежки конкурс на НСОРБ

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Версия за смартфони >>>

1697197665772TSV_0107Ресорният зам.-кмет на Стара Загора Надежда Чакърова поздрави победителя в Националния младежки конкурс, обявен от Националното сдружение на общините в Република България (НСОРБ), старозагорката Деница Димитрова. Тя е възпитаник на Търговската гимназия „Княз Симеон Търновски“ и заслужи почетното място със своя проект за пространство, което да бъде предназначено за игри на деца и младежи с двигателни затруднения.

„Изключително много се радвам, че младите хора в нашия град са толкова целеустремени, идейни, умни, че са социално отговорни и искат да подобряват средата на живот, да бъдат полезни. Община Стара Загора ще подкрепи реализацията на идеята и ще остане близо до младежите, за да подпомага добрите начинания и занапред“, сподели по повод наградата и начинанието Надежда Чакърова.

Деница Димитрова е получила съдействие при подготовката на проекта от Центъра за подкрепа за личностно развитие в Стара Загора.

Националният младежки конкурс „Аз за моята община: един проблем – едно решение“ НСОРБ предизвика младежите да предложат своя идея за решение на конкретен проблем в тяхната община.

Освен парична премия от 2000 лв. старозагорката ще вземе участие като един от ключовите говорители във встъпителния форум на местната власт за мандат 2023-2027, който ще се състои на 11 декември в София, стана ясно по време на церемонията за връчване на наградите от първото издание на конкурса. Тя се проведе в столицата в Деня на българските общини и местно самоуправление. Отличието на Деница Димитрова връчи изпълнителният директор на НСОРБ Силвия Георгиева.
#

бутони към социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн