След среща по инициатива на Възраждане: Каузата „Марица-изток“ обедини депутати и кметове

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Версия за смартфони >>>

OLYMPUS DIGITAL CAMERAПо инициатива на народния представител от Възраждане Искра Михайлова в Раднево се проведе непланирана среща за бъдещето на комплекса „Марица-изток” непосредствено след протеста на миньорите и енергетиците.

Каузата за спасяването на енергийния комплекс „Марица-изток” обедини депутатите от Възраждане, ГЕРБ, Коалиция „БСП за България”, ИТН, както и кметовете на Стара Загора, Раднево и Гълъбово.

Те изпратиха отворено писмо до министър-председателя и министрите на енергетиката и регионалното развитие и благоустройството, в което настояват Проектът на Териториалните планове за справедлив преход да отпадне от дневния ред на заседанието на Министерски съвет, което ще се проведе на 29.09.2023 година.

„Запазването на комплекса „Марица-изток“ в неговата цялост е наша основна кауза и не приемаме изработения от вас Териториален план за справедлив преход за област Стара Загора. Днес за пореден път Ви беше доказано, че ние, заедно със синдикалните организации и работещите в енергийния комплекс „Марица-изток“, няма да се откажем и ще защитаваме комплекса с всички възможни средства. Поради тази причина настояваме Проектът на Териториалните планове за справедлив преход да отпадне от дневния ред на заседанието на Министерски съвет, което ще се проведе на 29.09.2023 година.

Настояваме също за провеждането на среща с вас в най-кратки срокове, на която да изложим аргументите си и да начертаем стъпки за разрешаването на казуса“ – се казва в писмото.

Следва целият текст на отвореното писмо:

* * *
ДО НИКОЛАЙ ДЕНКОВ
МИНИСТЪР-ПРЕДСЕДАТЕЛ
РУМЕН РАДЕВ
МИНИСТЪР НА ЕНЕРГЕТИКАТА
АНДРЕЙ ЦЕКОВ
МИНИСТЪР НА РЕГИОНАЛНОТО РАЗВИТИЕ И БЛАГОУСТРОЙСТВОТО

ОТВОРЕНО ПИСМО

ОТНОСНО: Позиция на народните представители от област Стара Загора от ПП „Възраждане“, ПП ГЕРБ, Коалиция „БСП за България“, ИТН, Кмета на Община Стара Загора, Кмета на Община Раднево и Кмета на Община Гълъбово

УВАЖАЕМИ ГОСПОДИН ПРЕМИЕР, УВАЖАЕМИ ГОСПОДА МИНИСТРИ,

Запазването на комплекса „Марица изток“ в неговата цялост е наша основна кауза и не приемаме изработения от вас Териториален план за справедлив преход за област Стара Загора. Днес за пореден път ви беше доказано, че ние, заедно със синдикалните организации и работещите в енергийния комплекс „Марица-изток“, няма да се откажем и ще защитаваме комплекса с всички възможни средства. Поради тази причина настояваме Проектът на Териториалните планове за справедлив преход да отпадне от дневния ред на заседанието на Министерски съвет, което ще се проведе на 29.09.2023 година.

Настояваме също за провеждането на среща с вас в най-кратки срокове, на която да изложим аргументите си и да начертаем стъпки за разрешаването на казуса.

ИСКРА МИХАЙЛОВА 
ДАНИЕЛ ПРОДАНОВ 
КРАСИМИР ВЪЛЧЕВ 
МАНОИЛ МАНЕВ
ИЛИАНА ЖЕКОВА
ГЕОРГИ ГЬОКОВ
АЛЕКСАНДЪР ВЪЛЧЕВ

ЖИВКО ТОДОРОВ
НИКОЛАЙ ТОНЕВ
д-р ТЕНЬО ТЕНЕВ
#

бутони за социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн