Изграждат православен храм в старозагорския квартал „Железник“

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Версия за смартфони >>>

IMG_2041IMG_2001Днес бе положен основен камък за изграждане на православен храм, посветен на „Вход Господен в Йерусалим“, в старозагорския квартал „Железник“. Молитвен чин извърши Негово Високопреосвещенство Старозагорският митрополит Киприан.

„Господ Иисус Христос да ни обдари с много сили и воля, за да завършим това богоугодно дело, за да съхранява със Своята благославяща десница св. храм и жителите на Стара Загора, во веки веков. Амин!“ – изрече Старозагорският митрополит Киприан по време на ритуала.

„Жителите на квартала от много време желаят да имат свой храм тук. Днес даваме начало. Вярвам, че с Божията помощ дейностите ще бъдат бързо и качествено изпълнени. Община Стара Загора винаги ще подкрепя такива благородни дела“ – сподели с присъстващите Радостин Танев, който временно изпълнява длъжността кмет на общината.

По време на събитието стана ясно, че храмът, който се намира западно от чешмата „Три чучура“, ще бъде изграден с дарения на миряни, средствата вече са събрани, а теренът е предоставен от Община Стара Загора. Строителството на молитвения дом ще се обгрижва от Цветолин Богданов, под председателството на ставрофорен иконом Петър Радев.

Част от събитието бе и зам.-кметът по „Култура, туризъм и младежки дейности“ на Община Стара Загора Милена Желева.

IMG_2028IMG_1976
#

споделяне във facebook


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн