Стара Загора празнува Европейската седмица на спорта с инициативата #BeActive в парк “Артилерийски”

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Версия за смартфони >>>

IMG_1680IMG_1717Европейската седмица на спорта се провежда всяка година от 23 до 30 септември. За поредна година Община Стара Загори се включи с различни спортни прояви за насърчаване на активното спортуване и популяризиране на българския спорт. Местни клубове представиха по атрактивен начин чрез спортни игри и демонстрации своята дейност. Целта е да се ангажира интересът на подрастващите и младите хора към спорта. Гост на официалното откриване в Стара Загора бе министърът на младежта и спорта Димитър Илиев.

“Радвам се да видя толкова много спортисти и любители. За мен е истинска гордост да открия Седмицата на спорта в Стара Загора. Искам да кажа, че не трябва само днес, а всеки ден да спортуваме и да се усъвършенстваме физически и здравословно”, призова Димитър Илиев. Той връчи специален плакет на Община Стара Загора за изключителния принос за спорта в града.

Поздрав към присъстващите на празника отправи и ресорният зам.-кмет на Общината Красимира Чахова. “Първо искам да благодаря на министър Илиев и на нашите шампиони, че са тук сред нас. Благодаря и на вас – малки, големи и още по-големи спортисти на Стара Загора. Днес сме ви приготвили много състезания и демонстрации, надявам се да се забавлявате искрено”, пожела зам.-кметът Красимира Чахова.

Гости на празника в парк “Артилерийски” бяха и тазгодишните посланици на Европейската седмица: Иво Ангелов – световен и европейски шампион по борба и Спортист №1 за 2013 г. и Йоана Илиева – бронзов медалист по фехтовка.

Любителите на спорта имаха възможност да се насладят на кросфит състезание, баскетбол 3х3, Тай-чи тренировка, кардио тренировка на открито, волейбол, масов крос, зумба и др. Десетки местни клубове и организации се включиха в празника. Водещ на събитието бе познатият от малкия екран Цветомир Иванов.

#BeActive е инициатива на Европейската комисия за насърчаване на спорта и физическата активност на гражданите на ЕС. За девети път национален координатор за България е Министерството на младежта и спорта, а изпълнението на проекта се финансира по програма „Еразъм +“ на Европейския съюз. Всяка година в инициативата участват над 20 града в страната.

IMG_1743IMG_1727
#

share button


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн