„Парченце от луната“ на старозагорския Куклен театър е първото представление в конкурсната програма на фестивал в Пловдив

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Версия за смартфони >>>

imageНай-новият детски спектакъл на Кукления театър в Стара Загора „Парченце от луната“ е първото представление, с което ще започне конкурсната програма на юбилейното 25-то издание на Фестивала „Двама са малко – трима са много“ в Пловдив. Международният куклено-театрален фестивал е организиран от СНЦ „Двама са малко – трима са много“ и Държавния куклен театър – Пловдив с финансовата подкрепа на Министерството на културата, Община Пловдив и Национален фонд „Култура“.

Тази година от 1 до 6 септември ще се проведе 25-тото издание на фестивала, в което са включени едни от най-добрите куклени спектакли за деца и възрастни от страната и чужбина.

Кукленият театър в Стара Загора ще открие конкурсната програма в 11.45 на 1 септември (петък) на основната сцена на фестивала с един от най-красивите си спектакли за деца – „Парченце от луната“. Автор и режисьор е Анна-Валерия Гостанян, сценографията е на Наталия Гочева, композитор е Пламен Петков, участват Биляна Райнова, Мария Джойкева и Любомир Желев.

Спектакълът е нов вид за актьорите. Действието се развива на скейт площадка, с въздушна акробатика и рок музика. В него има шантава, но мъдра луна и важни уроци за големи и за малки. Уроците, които трябва да преговорим: човек често пренебрегва най-близките си хора, които го обичат истински, заради нещо илюзорно. И още: няма невъзможни неща.

Успех на „Парченце от луната“ в Пловдив!
#

социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн