Окръжна прокуратура – Стара Загора наблюдава досъдебно производство за катастрофата с мотоциклетиста

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Версия за смартфони >>>

4563565326Окръжна прокуратура – Стара Загора наблюдава досъдебно производство за това, че на 27.06.2023 г. в Стара Загора е възникнало пътнотранспортно произшествие между лек автомобил, марка „Мерцедес“, и мотоциклет, марка „Хонда“, при което са били нарушени правилата за движение и е настъпила смъртта на Д.Д., на 39 г., водач на мотоциклета – престъпление по чл. 343, буква „В“, вр. чл. 342, ал. 1 от Наказателния кодекс.

На 27 юни 2023 г. около 8,37 ч. в Стара Загора по ул. „Никола Петков“ се движел мотоциклет, марка „Хонда“, управляван от Д.Д., на 39 г. В същото време лек автомобил, марка „Мерцедес“, управляван от Х.С., на 58 г., извършвал маневра на разклон в посока към квартал „Зора“, при което е настъпило пътнотранспортното произшествие. На място е загинал водачът на мотоциклета. Извършена е била проба с техническо средство за наличието на алкохол и наркотици на водача на автомобила Х.С., като уредът е отчел отрицателни резултати.

Под надзора на Окръжна прокуратура – Стара Загора по досъдебното производство се извършват активни действия за установяване на точните факти и обстоятелства за настъпилия инцидент, като в резултат на събраните доказателства ще се преценяват по-нататъшните действия по разследването и евентуално повдигане на обвинение. По делото са разпитани свидетели, иззети са видеозаписи, назначени са експертизи и др.
#

сподели ме


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн