Общоградски ритуал на 2 юни за поклонение пред подвига на Христо Ботев и загиналите за национално освобождение

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Версия за смартфони >>>

Hristo Botev pametnik 660На 2 юни отбелязваме Деня на Ботев и загиналите за национално освобождение на България. По този повод Община Стара Загора и Втора Тунджанска механизирана бригада организират общоградски ритуал за преклонение пред подвига и почитане на паметта на хилядите знайни и незнайни герои на България, отдали живота си за Родината.

Началото на събитието е от 11.30 ч. пред бюст-паметниците на Христо Ботев и Хаджи Димитър в парк „Митрополит Методий Кусев“. Водещ ще бъде актрисата Светла Тодорова – директор на Драматичен театър „Гео Милев“, заедно с възпитаниците на Театрална школа „Жест“. В ритуала ще вземат участие и Военният духов оркестър, знаменна група и почетна рота от Втора Тунджанска механизирана бригада.

Точно в 12.00 часа воят на сирените ще оповести едноминутно мълчание и поклон пред делото на Ботев и загиналите за свободата на България.
#

share button


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн