Годишна изложба на художествените школи към Центъра за подкрепа за личностно развитие подредиха в Стара Загора

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
smartОт 1 до 14 юни в изложбената зала на представителството на СБХ „Лубор Байер” ще бъде експонирана традиционната годишната изложба на художествените школи към ЦПЛР.

Ще бъдат изложени произведенията на децата от школите по живопис с ръководител Тошо Стефанов, малка пластика с ръководител Слави Славов, школа „Графика” с ръководител д-р Милен Алагенски, школа за илюстрации и комикси „Моливчето” с ръководител Иво Козаров и приложни изкуства с ръководител Юлия Славова.

“Простота, правдивост и естественост – ето трите велики принципа на прекрасното във всички произведения на изкуството”, е казал композиторът Кристоф Глук. С малки стъпки, понякога неуверено, но с течение на времето все по-ярко и настъпателно, децата от нашите школи вървят и творят по своя път.

Годишната изложба на школите е най-голямото и вълнуващо събитие за малките творци, техните родители и ръководители. Тя показва какво са постигнали в ателиетата и най-добрите им работи през годината, казват организаторите.

Откриването на изложбата ще се състои на 1 юни в изложбената зала на представителството на СБХ „Лубор Байер” от 18.00 часа.
#

социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн