Скръбна вест – почина проф. Димитър Динев

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Версия за смартфони >>>

димитър-динев-800x445На 20 май 2023 г. след кратко боледуване почина проф. д-р инж. Димитър Динев – учен, общественик, радетел за Стара Загора. Поклонението ще се състои на 21 май 2023 г. от 10:00 ч. в зала „Хадес“,а погребението е от 11:00 на Гробищния парк в село Хрищени.

Проф. д-р инж. Димитър Динев е роден на 28 юни 1947 г. на 5 км от Стара Загора – в село Еленино. Завършва Строителния техникум и Висшия институт по строителство и архитектура. Във Висшия институт по зоотехника и ветеринарна медицина Стара Загора е от 1974 г. най-напред като главен инженер, а след това и като преподавател. Автор е на над 80 научни публикации и на 10 учебника и монографии. Бил е заместник-ректор на Тракийския университет и заместник-кмет по строителството на Община Стара Загора. Инициатор, учредител и организатор е на граждански движения в името и за просперитета на Стара Загора. След пенсионирането си се занимава с проектантска дейност.

Община Стара Загора изказва искрени съболезнования на семейството и близките на проф. Динев!
#vvv

сподели ме


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн