Поздрав от кмета Живко Тодоров получиха учителите ветерани в Стара Загора

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Версия за смартфони >>>

IMG_0810IMG_0836В Деня на Светите равноапостоли и просветители Кирил и Методий учителите ветерани получиха приветствие от кмета на Стара Загора Живко Тодоров и се насладиха на музикален поздрав от талантливите деца от Вокална студия „Траяна глас“ към Центъра за подкрепа за личностно развитие.

„Скъпи учители, вие имате не професия, а мисия, която променя светове. Всеки от нас пази в сърцето си образа на поне един учител, подал му ръка. От името на кмета Живко Тодоров ви благодаря за всеотдайността. Да ви пожелая да сте здрави. Вие сте учители за цял живот и съм убедена, че сте оставили толкова много и трайни следи в развитието на децата, че това е най-ценната награда и истинското богатство“, обърна се към присъстващите ресорният зам.-кмет на Стара Загора Надежда Чакърова.

Водещ на събитието, провело се в залата на Художествената галерия под липите, бе Светла Тодорова, директор на Драматичен театър „Гео Милев“.

Членовете на Клуба на учителите ветерани благодариха за отдадената почит и споделиха, че традиционно ще се включат в отбелязването на 24 май – Ден на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовности. Тази година се навършват и 165 години от първото тържествено честване на празника в Стара Загора.

IMG_0860IMG_0866IMG_0863
#

бутон за споделяне


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн