Възпитаниците на II ОУ “П. Р. Славейков” с открит урок в Митрополитския дом

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Версия за смартфони >>>

IMG_0841IMG_0836 (1)Изнесен урок на тема “Старозагорска епархия и зеленото съкровище на Стара Загора” представиха с благословението на Негово Високопреосвещенство Старозагорския митрополит Киприан в двора на Митрополитския дом. Инициативата е част от програмата по мобилност на Второ основно училище “П. Р. Славейков”.

Учениците от 7 “в” клас и преподавателят по история Елеонора Йорданова работят втора поредна година по проект “Исторически следи (историята в предмети)”. Акценти в днешното занятие бяха парк “Аязмото” – зеленото сърце на Стара Загора и делото на митрополит Методий.

“Целта на инициативата е стимулиране на обучение, базирано на проучвания и експерименти. До момента учениците ни са “извели” десетки висококачествени музейни експонати от хранилищата и витрините и са ги “вкарали” в класната стая, превръщайки ги в ресурси за образование чрез изследователска работа, анализиране и систематизиране на наученото”, сподели директорът на училището Милена Желязкова.

На домакините си славейковци подариха фиданки Гинко билоба и макет на Рилския манастир, който да напомня на владиката за монашеското му пострижение.

IMG_0838IMG_0835IMG_0837
#

споделяне на връзка


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн