Областна панорама на професионалното образование и кариерното ориентиране стартира утре в Стара Загора

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Версия за смартфони >>>

Момент от миналогодишната Областна панорама на професионалното образование

Момент от миналогодишната Областна панорама на професионалното образование

Община Стара Загора и Регионално управление на образованието, в партньорство с Търговско-промишлената палата, Клуба на работодателя и Центъра за подкрепа за личностно развитие, организират XI Областна панорама на професионалното образование и кариерното ориентиране 2023 г.

Инициативата има за цел да информира кандидат-гимназистите, зрелостниците и техните родители за професиите и специалностите, по които се извършва обучението в учебните заведения в област Стара Загора, за новостите в професионалното обучение, както и за нуждите на бизнеса от квалифицирани кадри в региона.

Събитието ще се проведе на открито на 11 май от 10.00 до 19.00 часа и на 12 май от 10.00 до 14.30 часа, разположено на бул. „Цар Симеон Велики“ между пресечките на бул. „Митрополит Методий Кусев“ и бул. „Руски“. В него ще се включат Тракийски университет, ПГ по облекло и хранене „Райна Княгиня”, ПГ по механотехника и транспорт „Никола Йонков Вапцаров”, ПГ по електротехника и технологии „Георги Сава Раковски”, Спортно училище „Тодор Каблешков“, ПГ по строителство, архитектура и геодезия „Лубор Байер”, Търговска гимназия „Княз Симеон Търновски”, ПГ по строителство и дървообработване „Инж. Недьо Ранчев”, ПГ по компютърни науки и математически анализи „Проф. Минко Балкански“, Средно училище „Христо Ботев“, Средно училище „Иван Вазов“, Национална ПГ по ветеринарна медицина „Иван Павлов”, ПГ по електроника „Джон Атанасов”, Национално училище за музикални и сценични изкуства „Христина Морфова“, както и Център за кариерно ориентиране към Център за подкрепа за личностно развитие – Стара Загора и Областен информационен център.

Образователните институции ще представят чрез презентации, изделия от практическото обучение, действащи макети, демонстрации и други, професиите и специалностите, по които ще се извършва обучението в учебните заведения, както и новостите в професионалното образование.

За четвърта поредна година се провежда паралелно и Виртуална панорама на професионалното образование и кариерното ориентиране, която се радва на голям интерес от страна на ученици и родители. В нея се включват училищата от област Стара Загора, Тракийски университет и представители на бизнеса от региона, които чрез видеа представят професиите и специалностите, по които ще се извършва обучението в образователните институции, и потребностите на пазара на труда в региона. Видеата са публикувани на Фейсбук страницата на събитието- „Виртуална панорама на професионалното образование и кариерното ориентиране“.
#

споделяне във facebook


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн