Националната кампания „Бъди грамотен!“ отново в Стара Загора

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Версия за смартфони >>>

Старозагорец пред щанда на "Бъди грамотен" през 2015 година

Старозагорец пред щанда на “Бъди грамотен” през 2015 година

За поредна година Община Стара Загора подкрепя реализирането на националната кампания „Бъди грамотен!“, инициирана от образователния портал „Академика БГ“ – София.

Проявата ще се състои на 11 май от 12:00 ч. Организаторите на събитието ще разположат своя шатра на пешеходната зона, до сградата на Общинската администрация (до долната гъба – на бул. „М. М. Кусев“).

Кампанията има за цел да поощри доброто владеене на българския книжовен език. Благодарение на тази инициатива всеки старозагорец и гост на града може да провери своите знания по правопис чрез тест по грамотност, съобразен с възрастта му. Най-добре представилите се участници ще получат награда от организаторите.

По време на тестовете представители от Образователен портал „Академика БГ“ ще правят безплатни консултации по правопис. Най-малките под формата на игра ще отгатват правилното изписване на думите.

„Бъди грамотен“ е кауза, която си струва“ – подчертават организаторите. Националната кампания за грамотност се провежда от 2012 година насам.
#vvv

spodelime.com


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн