Зам.-кметовете на Стара Загора Надежда Чакърова и Радостин Танев се срещнаха с ученици

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Версия за смартфони >>>

IMG_1835IMG_1916Зам.-кметовете на Стара Загора Надежда Чакърова и Радостин Танев, заедно с началника на отдел „Образование“ Станимира Димитрова, посетиха три старозагорски училища, чиито сгради са паметници на културата – Второ основно училище „П. Р. Славейков“, Гимназия с преподаване на чужди езици „Ромен Ролан“ и Професионална гимназия по строителство, архитектура и геодезия „Лубор Байер“. Работното посещение бе насочено към проектите за STEM центрове и високотехнологични класни стаи. Надежда Чакърова, заедно с директори и ръководство, обсъдиха кандидатстването на учебните заведения по различни проекти, които дават по-широк спектър от възможности за надграждане на образователната среда. По време на посещението в трите учебни заведения, Радостин Танев представи и новата еко инициатива на Община Стара Загора.

„Виждате контейнерите за разделно събиране на отпадъците, които са екологичен умален вариант на тези, които има по улиците в града ни. Идеята е да рециклираме и да се учим да обръщаме внимание на това какво и къде изхвърляме в нашето ежедневие. Искам да ви запозная и с още една наша инициатива – конкурс за видеоклип на тема „Аз събирам разделно отпадъци от опаковки“. Призоваваме всички ученици да се включат, а ние обещаваме още интересни и ползотворни инициативи занапред“, обяви той.

„Разчитаме на вас да предавате екологичната инициатива на своите приятели и връстници и така малко по малко, с ваша помощ, да достига тя до още повече хора, за да бъдем заедно по-отговорни към околната среда“, допълни Надежда Чакърова.

Гостите бяха поздравени във Второ основно училище с „Облаче ле бяло“ в изпълнение на четвъртокласничката Софи, а директорът на школото подари на зам.-кметовете символични подаръци.

В Гимназия с преподаване на чужди езици „Ромен Ролан“, Клубът по екология посрещна зам.-кметовете с презентация на всички свои еко идеи.

ПГ по строителство, архитектура и геодезия също се включи в зелената инициатива и кошчета за разделно събиране на отпадъци вече има на всеки етаж. Те показаха и вече реализираните STEM центрове и високотехнологични класни стаи, които има училището.

„Децата и учителите са изключително въодушевени и щастливи да работят в тези модерни кабинети. Практиката е изключително важна за нас, а тези класни стаи спомагат именно за нейното реализиране“, обясни директорът на ПГСАГ „Лубор Байер“ инж. Георги Славов.

IMG_1954IMG_1950IMG_1795IMG_1770
#vvv

споделяне във facebook


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн