FILM FORGE с национална кампания в търсене на бъдещите кинотворци

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Версия за смартфони >>>

Легендарният Киноцентър в Бояна влиза в училищата с атрактивен час на класа и късометражен конкурс

Production DesignLightingFILM FORGE – училището за кадри на киноцентър NU Boyana, започва своя национална социална образователна кампания, посветена на развитието на бъдещите таланти, необходими за киноиндустрията. В следващите месеци десетки училища от цялата страна ще организират часове на класа за своите ученици в 11 и 12 клас, посветени на магията на седмото изкуство. В тях младите хора ще научат повече за възможностите за развитие и реализация, които българската киноиндустрия предлага, и за нуждата от нови попълнения в професията. За целта са подготвени специално видео и наръчник на класния ръководител, които ще улеснят провеждането на образователния модул. И, разбира се, кратка кино прожекция, за да бъдат тези 40 минути наистина специални и забавни за младите хора.

Конкурс: „До90Секунди“

В рамките на кампанията от киноцентъра в Бояна отправят и едно шеметно предизвикателство към всички, които наистина мечтаят да са на снимачната площадка в ролята на режисьор, актьор или актриса, оператор, гримьор или някоя от десетките професии, благодарение на които филмите достигат до нас. Всички, които вече усещат събуждащия се талант и имат навършили 17 г., ще могат смело да се включат в „До90Секунди“ – късометражен конкурс за римейк на филм в 90 секунди. Най-добрите 16 млади кинаджии от цяла България, справили се най-креативно със задачата, ще получат стипендии за лятното издание на училището за кадри FILM FORGE с всички поети разходи и пълен пансион за 2 незабравими седмици! Крайният срок за участие е 31 май.

Информация за кампанията и материалите за download, както и правилата на конкурса, може да откриете на адрес https://filmforge.org/upto90seconds/

FILM FORGE представлява програма за практическо обучение, в която NU Boyana Film Studios влагат много средства, усилия и любов. Тя е фокусирана върху всеки един аспект от кинопроизводството и дава уникален шанс на младите кинолюбители и ентусиасти да се докоснат до реалния работен процес в сърцето на едно от най-големите филмови студиа в Европа. Сред дисциплините, които магат да избират участниците в програмата, са всички възможни дейности – от грип, през осветление, грим и костюми, до производството на реквизит и много други.

Ярив Лърнър, директор на NU Boyana, споделя:

„Търсенето на кадри е истинско предизвикателство и за нас е от огромна важност да покажем на младите хора, че перспектива има и всичко е в техни ръце. Ние вярваме, че талантливите българи трябва да останат в България. Film Forge осигурява именно такава възможност, защото киното се нуждае от разнообразен вид специалисти в различни сфери. Идеята е да вдъхновяваме, да обучаваме, да създаваме способни и ентусиазирани, можещи специалисти. За нас FILM FORGE е социална кауза и тази година ще се опитаме да достигнем и до най-отдалечените кътчета на България, за да открием онези, които утре ще правят филмите, които всички обичаме!“

MakeupGripStunts
#

сподели ме


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн