Парк “5-и октомври” облече бяло-червена премяна по повод 1-ви март

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Версия за смартфони и още снимки >>>

IMG_5126IMG_5146В бяла и червена премяна, с безброй детски усмивки и празнично настроение, парк “5-и октомври” посрещна старозагорците и гостите на града навръх 1-ви март. В уникалната изложба на открито, наречена “Традиционно творчество и екологично образование”, бяха представени стотици изработени с много вълнение, сръчност и фантазия експонати, сред които традиционни мартеници от естествени материали с усукан бял и червен конец, както и различни арт инсталации и творби, свързани с актуалната тема за опазване на околната среда и рециклирането, част от образователните програми в детските градини.

Поздрав към присъстващите отправиха зам.-кметове на Стара Загора Милена Желева и Надежда Чакърова. „Честита Баба Марта! Благодаря, че днес сте тук, че подкрепихте тази пъстра, осеяна с щастие и добро настроение инициатива на Общината. Поздравления за децата, учителите и родителите, които сръчно измайсториха тези красоти. Бъдете здрави!“, пожела Милена Желева.

„Личи си голямото старание на всички, за да бъде този празник толкова истински и пъстър днес. Настроението е първомартенско и излъчва щастие. Здраве и надежда пожелавам и нека нишката, която свързва българското в нас, да я пазим и почитаме винаги. Честит 1-и март!“, поздрави Надежда Чакърова.

Инициатива е подкрепена, приветствана и осъществена с много талант и емоция, вълнение и фантазия от малчуганите на 21 градини, 11 училища и 14 читалища на територията на община Стара Загора.

По повод празника в Общинска администрация настроение донесоха лично малчугани от ДГ “Детски рай”, Средно училище „Христо Смирненски“, както и от Основно училище „Отец Паисий“ с. Калояновец.

IMG_5051IMG_5259IMG-112ba9f0ab686baa9dc62d3fe071102f-VIMG-a0342ad7fcbef8c295808033e15ca84b-V
#

spodelime.com


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн