Изложба в сърцето на Стара Загора събра 60-годишната история на СУ „Максим Горки“

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Версия за смартфони >>>

IMG_5203IMG_5192Изложба под мотото „60 години в полет”, събираща цялата история на Средно училище „Максим Горки“, представиха в градската Алея ученици и учители. В нея са показани 30 табла със снимков и документален материал. Включени са действия от многообразния училищен живот, значими успехи, истории, които са част от училищния музей. Спомени от личните архиви на преподаватели и възпитаници са събирани, за да бъдат показани в сърцето на Стара Загора.

„Честита Баба Марта и честит празник на СУ „Максим Горки“! Пожелавам ви здраве и вдъхновение! Следя работата ви с възхищение и поздравявам всички ви, които обединени разкривате този полет във времето. 60 години са много, но и малко, защото съм убедена, че ви предстоят още много успехи и годишнини, които да празнувате все така запомнящо се“, поздрави ръководство и ученици зам.-кметът на Община Стара Загора Надежда Чакърова.

Гости на откриването на изложбата бяха още Станимира Димитрова – началник на отдел „Образование“, Диана Атанасова – началник на отдел „Култура“, Валентина Бонева – председател на ПК по образование, наука и защита правата на децата на Общинския съвет, Цветана Иванова от Регионална библиотека „Захарий Княжески“.

На 2-ри март в двора на училището ще се проведе 7-то издание на инициативата „Да съхраним българското”, а на 28 март, на рождения ден на патрона на училището, отново в двора ще бъде открит бюст-паметник на Максим Горки. Тогава подготвят и Ден на спортните предизвикателства.

IMG_5238IMG_5213IMG_5231IMG_5222IMG_5206
#

бутон за сайт


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн