Master of Art Film festival в Стара Загора

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Версия за смартфони >>>

Да-танцуваш-Пина-PosterНад 50 документални пълнометражни и късометражни филма в категориите “Архитектура”, “Дизайн и мода”, “Изобразително изкуство”, “Музика и танц”, “Литература”, “Фотография”, “Театър и кино”, “Съвременно изкуство” и “Изкуство и власт” ще покаже Master оf Art Film festival тази година.

Фестивалът ще се състои едновременно в София, Пловдив, Варна и Стара Загора в периода 10 февруари – 8 март.

Откриването на 10 февруари ще е паралелно в столичното кино “Люмиер”, Lucky Дом на киното (Пловдив), Фестивален и конгресен център (Варна) и Регионална библиотека “Захарий Княжески” в Стара Загора.

Филмът, избран за старта от 18:00 ч., е италианската продукция “Ботичели, Флоренция и Медичите“ на режисьора Марко Пианиджани.

В същия ден, от 20:00 ч., ще бъде показан и българският документален филм “Пеещи артисти” с продуцент Игор Марковски. 55-минутна документална лента на режисьора Васил Стефанов в черно-бели и цветни кадри и стерео звук представя популярни български изпълнители и актьори, сред които Орлин Горанов, Добрин Досев и Веселин Веселинов-Еко, Людмила Сланева и Герасим Георгиев-Геро, Симеон Владов и Гергана Стоянова, Мая Бежанска и Даниел Цочев, Койна Русева и Миро.

Изборът на датата 10 февруари не е случаен – това е денят, в който голямата и обичана българска актриса Татяна Лолова щеше да навърши 89 години. “Пеещи артисти” е последният творчески проект, в който тя участва, и отново ще бъде показан паралелно в София, Пловдив, Варна и Стара Загора.

В Стара Загора фестивалът се провежда за трета година. Тазгодишното издание ще се проведе от 10.02. до 18.02. Организира се от АртЕриа и се провежда в Регионална Библиотека „Захарий Княжески“. Цялата програма ще намерите в приложен файл. Билетите са вече в продажба в мрежата на EpayGo и на всички каси на EasyPay.

Тази година, в рамките на Старозагорското издание, ще предоставим 20 безплатни билета за група от деца в ученическа възраст, за всяка една прожекция. За да запазите безплатен групов билет е необходимо да се обадите на 0886 352 273 и да заявите желанието си.

3245413635
#

сподели бутон


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн