Задържаха и повдигнаха обвинение на водач за употреба на наркотици

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Версия за смартфони >>>

_Temida-2 NK-NPKРайонна прокуратура – Стара Загора привлече като обвиняем П.С., на 46 г., за това, че на 01.05.2022 г. в Стара Загора е управлявал моторно превозно средство – лек автомобил, марка „Ауди“, след употреба на наркотични вещества, установено по надлежния ред с токсикохимична експертиза. Престъплението е квалифицирано по чл.343б, ал.3 от Наказателния кодекс, съобщиха от Апелативна прокуратура – Пловдив.

На 01.05.2022 г. в 14.10 ч. П.С. предприел управление на лек автомобил, марка „Ауди“ по ул.“Августа Траяна“ в Стара Загора. Екип на сектор „Пътна полиция“ – Стара Загора го спрял за проверка и при тестване с техническо средство била отчетена употреба на наркотични вещества. П.С. бил сам в автомобила. Той е дал кръв за анализ и изготвената токсикохимична експертиза е установила наличие на наркотични вещества, опиати – морфин и кодеин. П.С. е осъждан по три присъди за притежание и разпространение на наркотични вещества, като му е било определяно наказание лишаване от свобода от 3 години.

С постановление на наблюдаващия прокурор П.С. е задържан за срок до 72 часа след предявяване на обвинение. Предстои Районна прокуратура – Стара Загора да внесе в съда искане за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо него.
#

социално споделяне


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн