Разследват отровени бездомни кучета и котки в Горно Сахране

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Версия за смартфони >>>

Kuche 450Районна прокуратура – Стара Загора наблюдава досъдебно производство за причинена смърт на животни след проявена жестокост в с. Горно Сахране

Под надзора на Районна прокуратура – Стара Загора се извършва разследването по досъдебно производство, образувано за престъпление по чл. 325б ал.1 от Наказателния кодекс – за причинена смърт на гръбначни животни, настъпила вследствие на проявена жестокост.

На 02.02.2023 г. преди обед жители на с. Горно Сахране, общ. Павел баня, обл. Стара Загора, уведомили собственик на ветеринарна клиника в селото, че на шест места по улиците са забелязани натровени животни. Посетени са били съответните места и намерени труповете на 4 бездомни кучета и 2 котки.

След подаден сигнал в РУ – Казанлък на място е бил извършен оглед. В Районна прокуратура – Стара Загора е образувано досъдебно производство. По делото се извършват активни действия по разследването – разпити на свидетели, назначена е ветеринарно-медицинска експертиза и др.
#

сподели ме


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн