Детски конкурс за мартеници организират в Стара Загора

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Версия за смартфони >>>

453256326Традиционен детски конкурс-изложба „Баба Марта бързала, мартенички вързала” – 2023 година организират Община Стара Загора и Центърът за подкрепа за личностно развитие (ЦПРЛ) в Стара Загора.

Той е по повд 1 март, когато почитаме един от най-красивите български обичаи с хилядолетна традиция. Закичвайки се с мартенички, прадедите ни се изразявали волята си за добруване, здраве и берекет. Нека продължим и спазим българската традиция, символ на надеждата. Каним възпитаници на образователни и други институции да са включат в традиционния общински конкурс, казват организаторите.

В конкурса за мартеница могат да участват деца от детски градини, подготвителти групи, читалища и ученици от първи до седми клас на училищата и социални заведения.

Участниците ще бъдат оценявани в три възрастови групи :

І група – детски градини и подготвителни групи
ІІ група – ученици от първи – четвърти клас
ІІІ група – ученици от пети – седми клас.

Мартениците от колективните участия, трябва задължително да са аранжирани на картонени табла.
Произведения участващи в конкурса не се връщат.
Конкурсът е с колективно и индивидуално участие.

Срокът за предаване на мартениците е 20.02.2023 година (понеделник) в сградата на ЦПЛР ул.”Захарий Княжески” №71, ет.3
На 28 февруари от 14.30 часа конкурсът-изложба ще бъде открит официално и отличените деца и институции ще могат да получат своите грамоти и награди в ЦПЛР – Стара Загора, ул.”Захарий Княжески” №71, ет.3

На 01.03.2023 г. наградените творби ще бъдат изложени в парк „Пети октомври” и ще участват в общинска проява, посветена на първи март.
Телефони за допълнителна информация: 042 638 698, 042 629 062.
#vvv

бутони за социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн