Нов спектакъл за възрастни в Кукления театър в Стара Загора

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Версия за смартфони и още снимки >>>

DSC05311DSC05204Премиерата на ЗАВОД по текстове на Вапцаров предстои на 27 и 28 януари от 19:30. Драматизацията и режисурата са на Полина Христова, сценограф е Марина Янева. Автор на музиката е Милен Апостолов, хореограф е Явор Кунчев. Консултант на спектакъла е Веселка Кунчева, а Ина Божидарова е консултант по драматургията.

Идеята за театрален спектакъл по текстове на Вапцаров е на Полина Христова, която прави режисьорски дебют на сцената на Кукления театър в Стара Загора. В него участват: Анна-Валерия Гостанян, Елица Матева, Ивана Бобойчева, Йордан Тинков, Кирил Антонов, Любен Чанев, Любомир Желев.

Екипът на спектакъла изказва специална благодарност за партньорството на Ромина Славова, Държавна опера Пловдив за предоставяне на изпълнението на „Кармина Бурана: O fortuna“ от Карл Орф в изпълнение на хор с диригент Драгомир Йосифов и оркестър с диригент Емил Табаков.

Спектакълът се реализира с финансовата подкрепа на Национален фонд „Култура“/ National Culture Fund, Bulgaria, Програма за възстановяване и развитие на държавни, регионални и общински културни институти 2022.
#

сподели бутон


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн