Стара Загора се поклони пред живота и делото на вечния Христо Ботев

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Версия за смартфони >>>

IMG_2582IMG_2577175 години от рождението на една от най-емблематичните личности на българската история – Христо Ботев, бяха отбелязани днес в Стара Загора с общоградски ритуал. Признателни старозагорци и гости на града се събраха пред бюст-паметниците на Христо Ботев и Хаджи Димитър в парк „Митрополит Методий Кусев“.

Водещ на тържествения ритуал, организиран от Община Стара Загора и Старозагорския военен гарнизон, бе директорът на Драматичен театър „Гео Милев“ – актрисата Светла Тодорова.

Венци и цветя в знак на дълбока признателност поднесоха кметът на общината Живко Тодоров, заместниците му Красимира Чахова и Милена Желева, председателят на Общинския съвет Мария Динева, общински съветници, представители на местни и държавни институции, на политически и граждански организации, граждани. В знак на признателност пред светлия завет на поета и революционер сведоха глави и малчугани от Детска градина №5 „Мечо Пух“ в Стара Загора.

IMG_2600IMG_2607IMG_2631IMG_2623IMG_2569
#

социално споделяне


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн