Стара Загора се сбогува с Петра Мечева на 21 декември

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Версия за смартфони >>>

Petra MechevaПоклонението пред Почетния гражданин на Стара Загора и дългогодишен председател на Тракийско дружество „Одринска епопея“ Петра Мечева ще бъде на 21 декември, сряда, от 11.00 до 12.00 часа във фоайето на зала „П. Р. Славейков“ на Община Стара Загора. Тя почина на 10 декември 2022 година, но остави след себе си трайна следа.

Петра Мечева е сред възстановителите на Тракийската организация в България след 1989 г. От 1992 г. е председател на Тракийско дружество „Одринска епопея” в Стара Загора и на Регионалния съвет на Тракийските дружества в старозагорски регион. От 1997 г. е председател на възстановения Тракийски женски съюз в България и член на Централното ръководство на Съюза на тракийските дружества в България.

Многобройни са инициативите й и благородните дела в обществена полза. Нейна е заслугата за обявяването на 26 март за Ден на Тракия – официален празник на Република България. В биографията си има няколко книги и стотици статии. Носител е на орден „Кирил и Методий“, на престижната награда за учители-новатори „Анастасия Тошева“ и редица други отличия.
#

споделяне на връзка


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн