С превантивно-информационно събитие „Шофирането не е игра!“ институции и млади хора апелираха за безопасност на пътя в Стара Загора

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Версия за смартфони и още снимки >>>

16689436613311668943636315Световният ден за възпоменание на жертвите от пътнотранспортни произшествия – 20 ноември, бе отбелязан в Стара Загора с панихида, отслужена в храм „Св. Въведение Богородично“, както и с превантивна кампания в центъра на града.

Симулатори на Safety Driving Academy демонстрираха преобръщане на автомобил, както и челен удар. Велосипедисти от три старозагорски клуба – „Верея“, „Берое“ и „Зарата“, нагледно напомниха правилата за движение в градски условия, а малко по-късно се състоя и тематичен велопоход.

„Апелът ни е да мислим добре, защото нашите действия – независимо дали като пешеходци или шофьори, могат да имат тежки последици. Нека бъдем преди всичко разумни, за да запазим живота си и този на близките ни“, каза в началото на събитието в центъра на града Станимира Димитрова, началник на отдел „Образование“ на Общинска администрация.

За колко е важна пътната безопасност и събитията, целящи нейната превенция, говориха още представители на СНЦ „Аз съм бъдещето. Пази ме!“ – Николай Диков, на Международния младежки център – Милка Колдамова, на Safety Driving Academy – Йордан Батаклиев, на МКБППМН – Донка Вътева, на КК „Зарата“ – Стефан Христов, на БЧК – Стара Загора – д-р Сиракова. За приноса към кампанията от страна на Младежкия общински съвет думи сподели с присъстващите кметът на Млада Загора Йоана Попова.

До 16.00 часа днес продължава събитието, целящо да изостри вниманието на обществото към проблемите с детския травматизъм на пътя, както и да припомни, че секунда невнимание може да коства живот. Минута мълчание в памет на всички загинали при ПТП бе отдадена преди официалното откриване на „Шофирането не е игра“ пред сградата на Областна администрация Стара Загора.

Инициативите под липите са част от съвместната кампания на Община Стара Загора, ОД МВР, БЧК, Международния младежки център, Превантивно-информационния център по зависимости, Центъра за подкрепа за личностно развитие и Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните. Различни по характер събития стартираха в началото на ноември, обединени под мотото „Шофирането не е игра“. Утре, 21 ноември, е предвиден открит урок по християнски ценности. Началният час е 14.00 часа, а мястото е Катедрален храм „Св. Николай“.
#vvv

социални бутони


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн