Какво се крие зад колебливото представяне на Берое в Първа лига?

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Publikacia Kakvo se krieРодната efbet Лига приключи за тази година с мачовете от 18 ти кръг. През следващия месец всички погледи ще гледат към Катар, а след приключването на Мондиала, зимната пауза в България ще ни остави без български футбол чак до края на февруари, когато ще се поднови пролетния дял от елитното ни първенство. След изиграването на почти всички мачове от първите 18 кръга, можем да заключим ,че някои очаквания се оправдаха, но други не. Лидери в класирането очаквано са ЦСКА и Лудогорец, но третото място на ЦСКА 1948 може да бъде окачествено като изненада. 10-та позиция на Ботев Пловдив също е доста неочаквана, но без съмнение победител в класацията за най-големи изненади е 11-то място на старозагорския Берое.

Феновете на Берое и на българския футбол могат да следят всичко най-важно и да залагат на срещи от родното първенство на сайта Efbet онлайн, като стъпките за регистрация за обяснени подробно в прикрепения линк. Берое започна сезон 2022-2023 с легендарния Петър Хубчев начело, но в средата на септември бившият национал на България реши да напусне заради слабото представяне на неговите подопечни. С Хубчев начело, „зелено-белите“ спечелиха само три мача, а имайки предвид факта, че през миналия сезон старозагорци бяха на крачка от участие в квалификациите за Лигата на конференциите, смяната бе разбираема и препоръчителна.

На мястото на Хубчев застана друг роден специалист – Николай Киров. 47-годишният пловдивчанин, който е бивш наставник на Ботев Пловдив и ЦСКА 1948, трябваше да вади кестените от огъня, но положението с качеството на играчите у Берое се оказа доста по-трагично от очакванията на „Белия“. Берое продължи да ниже слаби мачове и у дома, и като гост. Киров загуби дебюта си като гост на Славия с 2:0, а първата победа на тима от Стара Загора като гост от началото на сезона дойде в последния възможен ден от календарната 2022-ра. Берое победи с 1:2 Локомотив София в столицата и записа общо петия си успех от началото на сезона.

За съжаление на беройци, домакинската им форма не е кой знае колко по-добра. Берое е на 11 място в изцяло домакинското класиране на efbet Лига, а като гост е на 12 позиция. В генералното подреждане Берое е в зоната на изпадащите, а отборът има 4-та най-слаба защита в цялото първенство с допуснати 30 гола в 18 мача. В преден план всичко зависи от представянето на атакуващия полузащитник от Мали Абубакар Тунгара, който е вкарал цели 9 попадения от началото на кампанията. Бързата справка ни показва, че Берое има общо 16 гола, което еднолично превръща Тунгара в най-важната фигура в състава на Николай Киров.

Халфът Симеон Мечев е играчът с най-много асистенции за Берое – 4. Това е изключително слаба бройка за клуб с традициите и феновете на Берое, които искат и заслужават да наблюдават далеч по-сърцат и готов за битка отбор. Предстоящата зимна пауза представлява чудесна възможност за израстване на старозагорци, най-вече в дефанзивен план. Берое има три чисти мрежи за 18 мача, което е красноречив факт за проблемите в отбрана. Берое изпитва страхотни затруднения при подреждането и опазването на противникови играчи при статични положения.

Не трябва разбира се да се пренебрегва фактът, че Абубакар Тунгара трябва задължително да остане в клуба и през пролетта. Малиецът със сигурност ще бъде обект на интерес и от България, и от чужбина, но Николай Киров трябва да направи всичко възможно и да задържи халфа в отбора си. Не само това, но Бубакар трябва да получи и нужната подкрепа от колегите си в нападение, които повече картони (6 жълти и 1 червен), отколкото попадения (6) за 18 мача.
#

споделяне във facebook


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн