„Обръчите на Венера“ – библия на българската художествената гимнастика представят под липите

STZAGORA.NET
*
Obrychite na Venera (1)В Културен център “Стара Загора” ще бъде представена книгата “Обръчите на Венера”. Премиерата ще се състои на 18 ноември (петък) от 17.30 часа.

„Това е история, написана чрез историите на повече от 70 жени. В нея има страшно много фактология. Надявам се, няма много пропуснати имена, въпреки че през тези седем декади на художествената гимнастика сигурно са минали хиляди“, казва авторът Вера Маринова. Те е пряк свидетел на огромна част от тези 70 години и с типичната си класа, ерудиция и изказ разкрива невероятния свят на едни уникални всяка за своето време жени. Изданието ще бъде представено и в Пловдив, и в Пазарджик.

Казват за книгата, че е “Библията на българската художествена гимнастика”, наричат я още “Пътеводител” или “Наръчник за шампиони”. Тя е създадено по инициатива на Българската федерация по художествена гимнастика.
#

сподели ме


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн