Направиха първа копка на трети магазин Lidl в Стара Загора

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Версия за смартфони >>>

Новият Lidl ще бъде в общ търговски комплекс с Технополис, Практикер и Park Mall

12348851234884С водоосвещение, отслужено от протосингела на Старозагорската митрополия архимандрит Богослов и свещеници от старозагорската епархия – започна церемонията по полагане на символична първа копка на нов магазин от веригата Лидл в Стара Загора.

„Радост е да съм в моя роден град и заедно да правим нещо добро за него. Първата копка на третия магазин от веригата Лидл тук е в комбинация с един сериозен и мащабен ремонт на целия мол. Всичко това ще се случи в рамките на една година, а новият обект ще бъде готов до 6 месеца. Вярвам, че това място ще бъде естествен притегателен център не само за старозагорци, но и за жителите на региона. Само за няколко месеца минахме цялата процедура – от проектирането до решенията, което показва, че Община Стара Загора работи бързо и адекватно с бизнеса. Това е и причината да изкажа своята благодарност към кмета Живко Тодоров, към целия му екип, за добрата организация“, обяви Тодор Белчев, председател на съвета на директорите на „Видеолукс холдинг”. Той допълни, че цялостен ремонт ще бъде извършен и на пространството, което обезпечава паркирането около спортна зала „Стара Загора“. „Нашата компания поема ангажимент, в рамките на завършването на зоната за паркиране на мола, общинският паркинг също да бъде асфалтиран, осветен и озеленен, за да бъде красив и удобен. В зоната около мола ще има нови 500 дървета, които ще допринасят не само за сянка, но и за градската среда в района“, подчерта Белчев и бе  категоричен, че ще бъде заложено на старозагорски подизпълнители при строително-монтажните дейности.

Lidl_Praktiker_Trade_center SZLidl_Trade_center SZ„Благодарности към всичко, което правите за Стара Загора – за инвестицията и работните места, които ще създадете. От Общинска администрация ще имате съдействие, защото ние държим на връзката с бизнеса, това дава добра жизнена среда за хората в нашия град“, каза кметът Живко Тодоров. Той благодари специално на „Видеолукс холдинг“  за направеното дарение, по-рано тази година, на оборудване за социалните жилища, които се намират в сградата на бившата Метрология. „В момента там са настанени украински семейства, които пострадаха от войната, а компанията, представлявана от г-н Белчев, допринесе за голяма част от електроуредите, необходими на всяко домакинство. Малко са хората, които в днешно време правят подобни големи дарения“, допълни Тодоров.

Приветствие към гостите на събитието отправи и Бисер Инчовски, управител „Централизирани дейности“ на Лидл България. „Това е едно стратегическо партньорство, което започнахме преди време и сега надграждаме. Надяваме се, че ще продължим и занапред. Магазинът тук ще бъде най-голям в Стара Загора, по най-модерен и щадящи околната среда технологии“, даде подробности Инчовски.

Technopolis_Park Mall_Praktiker_Lidl_SZНа официалната символична първа копка днес гости бяха още общински съветници от Стара Загора, зам.-кметовете на общината инж. Янчо Калоянов и Красимира Чахова, главният архитект Младен Иванов, началникът на отдел  „Устройство на територията“ арх. Николай Василев, представители на местни и държавни институции, медии.

Инвеститор в проекта и собственик на терена е „Практикер“, а изграждането на обекта е възложено на строителна фирма „Лъки Строй 2011“ ЕАД. За новия магазин са отредени 9340 кв.м. площ, от които застроената площ ще бъде 2 370 кв.м. Строителството на сградата, в която новият хипермаркет ще бъде наемател, се очаква да приключи през пролетта на 2023 г. Като част от климатичната стратегия е новият магазин да бъде оборудван с фотоволтаичнa  система. Опазването на околната среда е ключов приоритет и за „Видеолукс Холдинг“, затова хипермаркетите „Технополис“ и „Практикер“ също са оборудвани с фотоволтаици.

Търговският комплекс, част от който е новоизграждащият се Lidl, е позициониран на удобно и комуникативно място на добре познатия адрес за пазаруване – бул.“Никола Петков“ 48. След завършването на процеса по преустройство и обновление, целият комплекс ще има обща търговска площ над 40 000 кв. м. и ще се превърне в най-големия ритейл парк в региона. На разположение на клиентите освен Технополис, Практикер и Лидл ще бъдат над 40 магазина като LC Waikiki, Sinsay, KiK, Decathlon, Jumbo, McDonald’s, Beauty Zone, Tom Tailor и др., които ще допълнят изключително богатия асортимент от марки и стоки. Посетителите на търговския комплекс ще могат да се възползват от удобен и безплатен паркинг с над 500 паркоместа. Целият район ще бъде допълнително облагороден и ще се превърне в още по-приятно място за отдих и пазаруване.

Мащабният проект в Стара Загора е един от осемте ритейл проекта, които компанията „Видеолукс холдинг“ реализира в най-големите градове на България.

П.С. Първата копка бе направена от Живко Тодоров – кмет на Община Стара Загора (със синята каска), Тодор Белчев - председател на съвета на директорите на „Видеолукс холдинг” (с бялата каска) и Бисер Инчовски, управител „Централизирани дейности“ на Лидл България (с жълтата каска).

*  *  *

1234886IMG_9350Днес, 6 октомври, започна изграждането на третия и най-голям магазин Lidl в град Стара Загора. Новият обект се намира на територията на търговски комплекс, който включва притежаваните от компанията „Видеолукс холдинг“ вериги хипермаркети „Технополис“ и „Практикер“, както и търговски център Park Mall – в процес на мащабно преустройство.

Първа копка направиха кметът на община Стара Загора г-н Живко Тодоров, председателят на съвета на директорите на „Видеолукс холдинг” г-н Тодор Белчев и г-н Бисер Инчовски, управител „Централизирани дейности“, Лидл България, след като бе отслужен тържествен водосвет.

“Правим първа копка на третия Lidl в този град, но в комбинация с един доста голям и сериозен ремонт на мола, който ще има съвсем различна визия. Смятам, че това е наистина много силен проект и че ще стане притегателен център за хората не само в града, но и в радиус от 30 км за всички градове като Ямбол, Сливен и Нова Загора,“ каза г-н Белчев по време на събитието.

Инвеститор в проекта и собственик на терена е „Практикер“, а изграждането на обекта е възложено на строителна фирма „Лъки Строй 2011“ ЕАД. За новия магазин са отредени 9340 кв.м. площ, от които застроената площ ще бъде 2 370 кв.м. Строителството на сградата, в която Lidl ще бъде наемател, се очаква да приключи през пролетта на 2023 г. Като част от климатичната стратегия на Lidl новият магазин ще бъде оборудван с фотоволтаичнa система. Опазването на околната среда е ключов приоритет и за „Видеолукс Холдинг“, затова хипермаркетите „Технополис“ и „Практикер“ също са оборудвани с фотоволтаици.

Търговският комплекс, част от който е новоизграждащият се Lidl, е позициониран на удобно и комуникативно място на добре познатия адрес за пазаруване – бул.“Никола Петков“ 48. След завършването на процеса по преустройство и обновление, целият комплекс ще има обща търговска площ над 40 000 кв. м. и ще се превърне в най-големия ритейл парк в региона. На разположение на клиентите освен Технополис, Практикер и Lidl ще бъдат над 40 магазина като LC Waikiki, Sinsay, KiK, Decathlon, Jumbo, McDonald’s, Beauty Zone, Tom Tailor и др., които ще допълнят изключително богатия асортимент от марки и стоки. Посетителите на търговския комплекс ще могат да се възползват от удобен и безплатен паркинг с над 500 паркоместа. Целият район ще бъде допълнително облагороден и ще се превърне в още по-приятно място за отдих и пазаруване.

#vvv

социално споделяне


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн