Кметът на Чирпан Ивайло Крачолов: Започват процедури и ремонти на пътища в общината, за които се чака от години

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Версия за смартфони >>>

Сн. Кмет - пътища - ремонт„Най-голямото финансиране за основен ремонт на IV-класен път за последните 40 години в община Чирпан е за реконструкцията на пътя Винарово – Могилово. Средствата ще се получат през бюджета на МРРБ, реши правителството в края на септември. Сумата от близо 1 млн. 980 хил. лева се очаква в Общината като първи транш, а остатъкът – през 2023 г., каза кметът Ивайло Крачолов. Финансирането е в размер на 3,934,174 лв. В момента тече процедура за избор на изпълнител за дългоочаквания ремонт на участъка от път SZR1226. По думите на Крачолов това е резултат от шестмесечните усилия на общинското ръководство и експертите в администрацията, както и доброто взаимодействие с институциите в България. Ако процедурата няма обжалвания и атмосферните условия позволяват реконструкцията да започне през зимните месеци, то тя може да приключи към средата на следващата година, прогнозират от общинското ръководство.

В понеделник, 10 октомври, започва изкърпването на пътя от чирпанското село Димитриево в посока Стара Загора. Ремонтът е със средства от капиталовата програма, актуализирана с бюджета през август от местния парламент. Около 1500 кв.м от асфалтовите платна ще бъдат възстановени за първи път от десетки години. Същевременно започна ремонт и на пътя Димитриево – Димитровград със средства от бюджета на съседната община. Това стана възможно след разговор на Крачолов с кмета на Димитровград.

В момента в Община Чирпан подготвят документацията за кандидатстване по мярката 7.2. на ДФЗ за част от трасето на пътя Чирпан – Ценово. Възможността на фонда е финансиране до 3 млн. лева – сума, която би покрила до 4-километрова отсечка от разбитата пътна инфраструктура от околовръстния път на Чирпан към Ценово. Това е най-тежкият участък по изчисленията на общинските технически служби.
#

бутон за социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн