Организират форум на тема „Поклонническият туризъм в България – перспективи за развитие“ в Стара Загора

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Версия за смартфони >>>

Музей на религиите - Стара Загора

Музей на религиите – Стара Загора

На 27 септември, Световен ден на туризма, в залата на хотел „Верея“ от 10.00 часа ще започне форум на тема „Поклонническият туризъм в България – перспективи за развитие“ в Стара Загора. Акцент ще бъде поставен върху привличането на туристи в уникалния за страната ни Музей на религиите в Стара Загора. Форумът е организиран от общинския съветник от „Група за истината за Стара Загора“ Янко Янков, с подкрепата на Общината. Предвиден е и брифинг с медиите в края на събитието.

Встъпително експозе за възможностите за развитие на поклонническия туризъм в България ще представи доц. Павел Павлов, СУ „Климент Охридски“, Богословски факултет. След това ще изложи своята теза и проф.д.н. Евгений Сачев – преподавател в Тракийския университет. За ролята на социалните медии и технологии при популяризирането на културния туризъм ще говори доц. д-р Георги Калагларски, ръководител на магистърски програми във ВСУ “Черноризец Храбър“ и Висше училище по телекомуникации и пощи.

Покана за участие в събитието имат десетки представители на науката, образованието, историята и духовенството, както и на браншовите организации – ресорният зам.-кмет на Община Стара Загора Милена Желева, началникът на отдел „Туризъм и младежки дейности“ Маргарита Крумова, Негово Високопреосвещенство Старозагорският митрополит Киприан, отец Йордан Карагеоргиев, проф. д.н. Владя Борисова – директор на Център за иновации и интелектуална собственост, доц. Генчо Вълчев, проф. д.н. Румен Отузбиров, проф. д.н. Павел Димов и проф.д.н. Драгомир Петков от Тракийския университет, Петър Вълков от Съюза на екскурзоводите в България – София, Елисавета Зангилми – международен експерт с дългогодишна професионална практика в Бразилия, Асен Боянов – експерт в националния и международния туризъм от Свищов, д-р Пламен Цонев – историк и социолог, преподавател във Военен университет Велико Търново и други.
#

share button


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн