1000 гости посрещна Нощта на изкуствата в Стара Загора

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Версия за смартфони >>>

IMG_8354IMG_8347Инициативата “Нощ на изкуствата” озари Стара Загора със зрелищно откриване. Началото дадоха гайдарски състав “Ангел Войвода” и Прабългарската школа за оцеляване “Багатур” пред официалния вход на Регионалния исторически музей. Спектакълът от прабългарската школа зарадва малки и големи с характерни битки, оръжия и ритуали от нашите предци.

“За пореден път градът ни е домакин на “Нощ на изкуствата”. Казваме ви добре дошли, надяваме се да изживеете приятни мигове и да се насладите на експозицията на музея, както и на програмата, която сме ви приготвили”, приветства жителите и гостите на града директорът на РИМ – Стара Загора Петър Калчев.

Официални гости на събитието бяха зам.-кметовете на Община Стара Загора Милена Желева и Красимира Чахова, както и министърът на туризма Илин Димитров.

Около 1000 любители на историята и изкуството станаха част от магията на инициативата и се насладиха на интересни лекции, изложби, както и експозициите на различни музейни обекти под липите.

IMG_8392IMG_8389IMG_8395IMG_8397
#

бутон за социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн