Красимир Вълчев, водач на листата на ГЕРБ-СДС в Старозагорски район: Ангажираме се да запазим комплекса „Марица-изток“ и работните места

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Версия за смартфони >>>

GERB-Radnevo-kragla masaGERB-Radnevo-kragla-masa-1Водачът на листата на ГЕРБ-СДС в Старозагорски избирателен район Красимир Вълчев, Теменужка Петкова и Делян Добрев, министри на енергетиката в правителствата на Бойко Борисов, Жечо Станков, бивш заместник-министър на енергетиката, както и областният координатор на ГЕРБ Радостин Танев проведоха среща в Раднево със синдикални ръководители, енергетици и миньори.

„Наш категоричен ангажимент е да запазим комплекса „Марица-изток“ като минно-енергиен и да съхраним работните места. Паралелно с това трябва да намалим въглеродните емисии. За целта сме възложили на най-добрите български учени да разработят модерни технологии. Никой от управляващите през последната година и половина обаче не им обърна внимание, защото тях комплексът не ги интересува. „Промяната“ го предаде и продаде за завод за батерии“ – обърна се към хората в залата Красимир Вълчев. Той добави, че коалиция ГЕРБ-СДС, ако спечели доверието на избирателите на 2 октомври, ще изготви нов Териториален план за справедлив преход за регион Стара Загора, защото предишните управляващи заложиха в него до 2026 г. мощностите да бъдат намалени, а най-малко 12 000 работни места – съкратени, както и крайният срок за закриване на мините и въглищните централи да е 2038 г.

Теменужка Петкова отново припомни, че в нито един европейски документ не се поставя краен срок за затваряне и правителствата на Бойко Борисов никога не се поемали подобен ангажимент, което се доказва с факти. „Идваха неведнъж от „Промяната“ и ви лъгаха в очите. Истината е, че първият служебен кабинет заложи в Плана за възстановяване и устойчивост изграждане на паро-газова централа в комплекса, после тя беше заменена от четворната коалиция със завод за батерии“ – добави бившият министър на енергетиката.

Водещите на срещата споделиха, че имат неофициална информация от Европейската комисия, че този проект е бил силно критикуван и е изваден от Плана, защото е абсурден и няма аналог в света.

„Няма да позволим комплексът, който е енергийното сърце на България, нито интересите на региона ни да бъдат продадени“ – заяви и Радостин Танев.

GERB-Radnevo-kragla-masa-2GERB-Radnevo-kragla-masa-4„Европа има въглища и максимално ги използва, защото няма природен газ. В настоящата криза Германия и Австрия отварят въглищните си централи. Европа ще преосмисли зелената си политика и отношението си към производството на електроенергия от въглища“ – категоричен е Делян Добрев. Той увери миньорите и енергетиците, че Красимир Вълчев е най-големият защитник на комплекс „Марица-изток“ и благодарение на него е ангажиран научният потенциал на България за намирането на трайни решения за намаляването на въглеродните емисии, това се прави и в Европа.

Присъстващите имаха възможност да зададат много въпроси и да получат отговори за конкретни спешни мерки за намаляване на галопиращата инфлация, цените на горивата, компенсациите за бизнеса, институциите от публичния сектор и земеделски производители.

Миньорите споделиха, че са пред колапс заради забавянето на разкривката и липса на резервни части, и поискаха спешни действия за решаването на тези проблеми.

Заместник-кметът на Раднево Димитър Желев благодари на Красимир Вълчев, че по време на мандата му като министър на образованието и науката са обновени училища и детски градини. Той добави, че Общината разполага с около 400 дка земя, която е на стратегическо място и може да бъде превърната в индустриална зона за привличане на инвеститори.

В срещата участваха още кандидатите да народни представители от ГЕРБ-СДС Зорница Георгиева и Методи Марков, както и общинският ръководител на ГЕРБ – Раднево Николай Динев.

На изборите на 2 октомври за ГЕРБ-СДС се гласува с № 24 в бюлетината.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

GERB-Radnevo-kragla-masa-3
#

бутони за социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн