„Европейските дни на наследството“ отбелязват и тази година под липите

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Версия за смартфони >>>

Museiat_660На 17 и 18 септември Регионалният исторически музей в Стара Загора, както и музейните обекти „Неолитни жилища“ и Архитектурен комплекс „Музей на религиите“ организират вход с намалени цени за посетители. Билетите ще бъдат както следва: за възрастни – 1 лв.; за ученици, студенти и пенсионери – 0,50 ст.

Общият надслов на събитието е „Европа, общо наследство“, а 39-ото му издание е с тема „Устойчиво наследство“. То има за цел да провокира размисъл над ефекта, който дейностите на хората оставят върху природното и културното наследство на Европа и как човечеството трябва да използва традиционните похвати в тяхното опазване. Поставя се и фокус върху опазването на културното и природното наследство и неговия принос за постигане на целите на ООН за устойчиво развитие до 2030 г.

Повече от 25 години инициативата събира съмишленици от европейските страни и ги обединява в общата кауза – ценене на наследството и поддържане на връзка между различните народи.
#

бутони за социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн