1401 първокласници тръгват на училище в община Стара Загора тази година

Стара Загора ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Версия за смартфони >>>

Parvolaci_1 klasПървокласниците, които за първи път ще прекрачат прага на училищата в община Стара Загора, са 1401. В града най-малките ученици са 1302, като най-много са в ОУ „Кирил Христов“, Пето основно училище „Митьо Станев“ и Шесто основно училище „Свети Никола“. За всички тях по традиция са подготвени изненади – музикален диск “Подадена ръка”, специално издание на Община Стара Загора, с поздрав от кмета Живко Тодоров, по музика и текст на Почетния гражданин на Стара Загора фолклориста акад. Крум Георгиев. Учениците ще получат и подарък тетрадки от Фен клуба на футболен клуб „Берое“, както и безплатен билет за срещата на отбора с ФК „Левски“.

Всички училища на територията на общината са в готовност за откриването на новата учебна година, съобщават още от отдел „Образование“. В двете изцяло ремонтирани учебни заведения – СУ „Христо Ботев“ и СУ „Васил Левски“, на 15 септември ще удари първият звънец.

По инициатива на кмета на Община Стара Загора Живко Тодоров за поредна година общественият транспорт, обслужван от общинското дружество „Тролейбусни и автобусни превози” в Стара Загора, ще бъде безплатен за всички ученици в първия учебен ден – 15 септември.
#

социални бутони


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн