Стара Загора посрещна на крака Лили Иванова в обновения Летен театър

Стара Загора ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Версия за смартфони >>>

LI4LI3Близо 2 хиляди души посрещнаха на крака примата на българската поп-музика Лили Иванова. Тя бе първата, която се качи на сцената на изцяло обновения Летен театър в Стара Загора.

„Точно в днешния ден, когато българите отбелязваме Деня на Съединението, в нашия град е великата Лили Иванова – каза минути преди концерта кметът Живко Тодоров. – Благодаря на всички ви за търпението, защото театърът е изграден през 1959 година, но до днес не беше ремонтиран цялостно. Благодаря и на проектантския екип, на изпълнителите, на екипа си – на всички, които допринесоха за новия облик на това емблематично за старозагорци място. Радвам се, че сме тук заедно. Ползвайте го със здраве! Пожелавам ви незабравим концерт, вярвам, че ще е такъв, защото знам кой ще излезе на сцената за вас тази вечер“ – добави градоначалникът.

Публиката избухна в аплодисменти още с първите акорди на песента „Без контрол“, а появата на примата на българската музика Лили Иванова изправи млади и стари на крака. „За мен е невероятно щастие да бъда пред вас в този прекрасен театър. Благодаря ви!“ – обърна се към гостите на концерта тя. Букет от бели рози й поднесе кметът Живко Тодоров от името на старозагорците и гостите на града, които бяха част от първия концерт, навръх Деня на Съединението, в обновеното концертно бижу, намиращо се в сърцето на парк „Митрополит Методий Кусев“.

Стотици почитатели на качествената българска музика и вселенския талант и жар на певицата се наслаждаваха на концерта и извън пределите на Летния театър. Припомняме, че билетите за концерта на Лили Иванова в Стара Загора свършиха за 30 часа, което бе отбелязано като рекорд от екипа на примата. Спектакълът на Лили и нейните музикални артисти продължи почти 2 часа, а жадните за хубави песни не пропуснаха да върнат любимата си звезда на бис.

(Ненадписаните снимки са на Жейна Желева)

LI1 (2)LIIMG_7226IMG_7227IMG_7270IMG_7255DJI_0047
#

spodelime.com


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн