Втора Тунджанска механизирана бригада отбеляза своя празник с тържествен строй

Стара Загора ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Версия за смартфони и повече снимки – тук >>>

IMG_6685IMG_6697Във военно формирование 24150 – Стара Загора, Втора Тунджанска механизирана бригада отбеляза 24 години от създаването си. Тържественото честване започна с полагане на венец пред Паметника на загиналите в сражението при Пирот през 1885 г. Командирът на бригадата бригаден генерал Станимир Христов прие строя на формированията и отправи поздрав към военнослужещите.

Ген. Христов изказа дълбока признателност към труда и отговорността, с която изпълняват дълга си към род и Родина военнослужещите и цивилните служители. „През изминалите 24 години доказахме, че сме едно от елитните формирования на Сухопътни войски – доказало себе си. И днес, в този несигурен свят, Тунджанци сме на своя пост. Продължаваме с чест и достойнство да изпълняваме своя дълг. Показваме, че Българската армия е един от стожерите на сигурността на Република България. Благодаря на всички вас за усърдната работа. Все така с решителност и чест да посрещаме идните дни. Честит празник, да живее България!“ – каза в словото си той. От думите му стана ясно, че предстои откриване на параклиса, който се намира във ВФ 24150 – „Св. Вмчк. Георги Победоносец“.

„Наследихме и пазим традициите на славната Тунджанска дивизия. Днес, благодарение на вашите общи усилия – на командването, на щаба, на командирите по места, на цивилните служители от Стара Загора, Хасково, Плевен – добавяте още една ценна страница към съвременната история на едно значимо за Българската армия формирование. Компетентността, волята и отдадеността на всички вас – обединени в едно, правят силата на Втора механизирана бригада. Градят доверието, с което се ползват сред съгражданите си и уважението, което имат от колеги и институции. Тунджанци винаги са имали самочувствието на елитно формирование. Основано на историята и на днешното време, както и на амбицията на бъдещето. Целта е да продължава и да се развива“ – обърна се към присъстващите зам.-началникът на отбраната ген. Димитър Илиев.

Негово високопреподобие архимандрит Богослов, протосингел на Старозагорската епархия, отслужи празничен водосвет в съслужение с местни свещеници.

В празничния ден военнослужещи бяха наградени с предметни награди, грамоти и благодарствени адреси.

Гости на тържественото отбелязване на празника на бригадата бяха съветникът на Върховния главнокомандващ на Въоръжените сили по военната сигурност ген. Любчо Тодоров, командирът на Сухопътните войски ген. Михаил Попов, командирът на 61-ва механизирана бригада бриг.ген. Деян Дешков, секретарят на Община Стара Загора Делян Иванов, бивши командири на бригадата, представители на държавни и местни институции.

IMG_6678IMG_6677IMG_6751IMG_6740IMG_6789IMG_6852
#

социално споделяне


echo
Copyright © 2023 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн