В 363 от 501 секции в Старозагорския избирателен район ще се гласува само машинно

Стара Загора ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Версия за смартфони >>>

P144041622 партии и 6 коалиции, или 28 политически субекта с общо 270 кандидати, ще са в интегралната листа на 27-ми многомандатен избирателен район – Стара Загора, за изборите на народни представители на 2 октомври 2022 г. От национално регистрираните политически сили в Стара Загора не е представена само Единната народна партия. Няма недопуснати кандидати за участие в изборите, няма и подали документите си за регистрация с електронен подпис, съобщи днес пред медиите председателят на РИК – Стара Загора Кристиан Баджаков (на снимката).

Секциите в Старозагорския избирателен район ще са 501 на брой, включително специалните и в лечебните заведения. Избирателите в Старозагорска област са 278 015 на брой.

В 363 от секциите (които са с над 300 избиратели) ще се гласува машинно, а в останалите – с хартиени бюлетини. При повреда на машините, която не може да бъде отстранена, в съответната секция ще се преминава към гласуване с бюлетини и ще се съставя комбиниран протокол. ЦИК ще определи в кои секции ще има по две машини.

Демонстрационното гласуване за запознаване с начина на работа с машините ще се извърши в рамките на 15 дни след 2 септември. За целта са предоставени 12 машини за областта. Предстои определяне на графиците по общини.

В нощта на 2 октомври изборните книжа на секционните комисии ще се приемат и обработват в Дома на културата в Стара Загора (сградата на бившия Синдикален дом). Входът ще е от запад. Ще се изчаква в залата на партерния етаж, а приемът на документите ще става на втория етаж. Обработката на документацията на СИК-овете се очаква да става бързо, ако в тях няма допуснати грешки.

Застъпниците на партиите и коалициите ще се регистрират до 17 септември.
#

социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн