Турски туроператори и журналисти ще се запознаят с потенциала на Стара Загора

Стара Загора ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Версия за смартфони >>>

stara zagoraОт 26 до 28 август Стара Загора ще представи туристическия си потенциал пред туроператори и журналисти от района на северна Турция – градовете Одрин, Чорлу и Текирдаг. Посещението е по инициатива на Община Стара Загора, Търговско-промишлената палата – Стара Загора и Сдружението на хотелиерите и ресторантьорите – Стара Загора.

„Групата е от 16 представители на турския туристически бизнес и местни журналисти. През трите дни ще бъдат промотирани възможностите за туризъм, които дава дестинация Стара Загора. Ще бъдат посетени изключителните ни културно-исторически обекти, забележителности и природни дадености. Целта ни е гостите да усетят и атмосферата, която има нашият град“, сподели ресорният зам.-кмет Милена Желева.

Посетителската група ще разгледа изцяло обновения Зоопарк и ще посети традиционния Национален тракийски фолклорен събор „Богородична стъпка“. В курортното селище Старозагорски бани ще бъдат посрещнати като специални гости в т.нар. „Селски двор“, където ще вземат участие в културната програма и ще се докоснат до тракийската магия.

Туристическият информационен център е подготвил за тях и специален градски тур, който да разкрие зеленото парково богатство на Стара Загора.

7527842
#

бутони за социални мрежи


echo
Copyright © 2023 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн