Сръбски автобус с деца катастрофира на АМ „Тракия“ в района на Стара Загора

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Версия за смартфони >>>

Стоп-кадър от телевизионните репортажи от мястото на катастрофата

Стоп-кадър от телевизионните репортажи от мястото на катастрофата

По първоначална информация към 20.05 часа на АМ „Тракия“ – 217 км, в платното за движение в посока София, е настъпил тежък пътен инцидент с автобус със сръбска регистрация. Има пострадали. На място веднага са пристигнали екипи на полицията, пожарната и спешна помощ. Създадена е организация за отклоняване на движението на пътните превозни средства при Нова Загора в посока София с цел да се осигури проходимост на спасителните екипи.

От публикуваните в мрежата снимки се вижда, че автобусът постепенно се е отклонил и е излязъл вдясно от пътното платно на терен с 1-2 метра денивелация, като се е обърнал в канавката на дясната си страна, от която са вратите. В него са пътували 38 деца на възраст от 6 до 17 години, 10-ма възрастни и шофьорът. Сръбската група се е връщала от фолклорен фестивал по Черноморието. Няма загинали. Без опасност за живота са пострадали 8 деца и четирима възрастни, като на един от тях се налага ампутация на крайник, по думите на директора на УМБАЛ “Киркович” проф. Йовчо Йовчев от негово пряко включване по БиТиВи. Ранените са откарани в болници в Стара Загора.

По думите на пътничка от автобуса водачът е отклонил вниманието си към пътник, който е пожелал да седне отпред, и в опита си да му разгъне стол е изгубил контрол над возилото. Малко преди това групата е била спряла на бензиностанция за отдих. Пътната настилка в тази отсечка от магистрала “Тракия” е добра, без неравности. Малко преди инцидента е валяло, но няма индикации това да е повлияло на автобуса.

“Община Стара Загора ще се погрижи за децата, които се чувстват добре след катастрофата. Транспортирани са и ще пренощуват в хотел. Ще им бъде осигурена и храна. Нека всички се помолим за пострадалите!” – написа в социалните мрежи кметът на Стара Загора Живко Тодоров.
#vvv

социално споделяне


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн