2 сребърни и 4 бронзови медала за Стара Загора на World Mathematics Invitational

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Версия за смартфони >>>

2019 г., Фукуока (Япония) - старозагорските участници след награждаването във финала на WMI

2019 г., Фукуока (Япония) – старозагорските участници след награждаването във финала на WMI

След участието ни в Сеул (Южна Корея) през 2018 г. и Фукуока (Япония) през 2019 г. три поредни години финалите за българските участници на World Mathematics Invitational се провеждат присъствено в Стара Загора.

Състезанието е в два кръга – квалификация и финал върху 25 задачи за 80 минути. Младите старозагорски математици попълниха богатата си колекция от медали с още 2 сребърни и 4 бронзови медала, съобщи координаторът на българското участие Любомир Любенов.

Сребърни медали спечелиха Дария Узунова от подготвителния клас на център „Аз, детето“ и Йоан Михайлов от 6. клас от ППМГ „Гео Милев“. Бронзови медали заслужиха Стефан Рибарски от подготвителния клас на център „Аз, детето“, Павел Херолд от 2. клас на 2 ОУ „П.Р. Славейков“, София Анабел Русева от 3 клас на СУ „Максим Горки“ и Радослав Балкански от 8. клас на ППМГ „Гео Милев“. Поощрителна грамота заслужи Боян Сливков от 4. клас на 4 ОУ „Кирил Христов“.

Само няколко точки не достигнаха на старозагореца Йоан Михайлов да стане легенда на турнира. След диамантения медал във Фукуока през 2019 г., 1 златен и 1 сребърен медал през 2020 и 2021 г. Йоан Михайлов допълни своята колекция с още едно сребърно отличие.

Българското участие в състезанието ще се запомни с трите диамантени медала на Георги Вълчев от Пловдив, Сава Троански от Пазарджик и Теодор Лалов от София.

Победителите от финала на World Mathematics Invitational ще се състезават отново в Стара Загора в началото на септември, когато ще се излъчат и поредните победители в клуб „Математически таланти“.

Старозагорски ученици също могат да се включат във финала на клуб „Математически таланти“, което ще бъде и квалификация за участие в Академиите по математика в Стара Загора и с. Оряховица.

Достатъчно е да изпратят писмо на електронен адрес mwb_bg@mathematicalmail.com и ще получат разяснения за участието, както и подготвителни задачи.
#

споделяне на връзка


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн