На 8 месеца затвор осъдиха притежател на тютюн без бандерол за 80 хил. лв.

STZAGORA.NET
*
Версия за смартфони >>>

_Temida-2 NK-NPKПо досъдебно производство на Районна прокуратура – Стара Загора е осъден К.В., на 41 г. Той е признат за виновен за това, че на 12.04.2022 г. на автомагистрала „Тракия“, 168 км, в района на община Братя Даскалови, обл. Стара Загора, в товарен автомобил е държал акцизни стоки без бандерол – 479 кг тютюн на стойност 80 043 лева, като предметът на деянието е в големи размери – престъпление по чл.234, ал.3, т.3, вр. с ал.1, пр.2 от Наказателния кодекс.

На 12.04.2022 г. К.В. посетил гр. Чирпан, за да закупи тютюн. Имал предварителна уговорка с непознат за него мъж, с когото се срещнал няколко дни по-рано в гр. Пловдив. К.В. пристигнал в гр. Чирпан на 12.04.2022 г., като спрял товарния автомобил на предварително посочено място. Там в колата се качил друг мъж, а малко по-късно я върнал натоварена с договореното количество тютюн. К.В. платил за стоката и тръгнал към гр. Пловдив. На автомагистрала „Тракия“, на 168 км, автомобилът бил спрян за проверка от полицейски служители, които в товарния отсек установили 55 черни чували с тютюн, запечатани с тиксо.

Според заключението на съдебнооценителната експертиза стойността на открития в автомобила 479 кг тютюн за пушене възлиза на 80 043 лв., а стойността на невнесения акциз за същия възлиза на 72 853 лв.

Спрямо К.В., който е осъждан и преди, е наложено наказание от 8 месеца лишаване от свобода при първоначален „общ“ режим. Наказанието е определено по споразумение, одобрено от Районен съд – Чирпан. Определението на съда е окончателно.
#

социални бутони


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн